Közélet

Újabb infók a másfél évtizede eltűnt és feldarabolt 17 éves szegedi lány ügyében, megtalálták a gyilkos testvér akkori élettársát, aki akkor a másik szobában tartózkodott (+18)

Újabb régi gyilkossági ügy végére került pont. Másfél évtizede tűnt el egy 17 éves lány Szegedről, de most őrizetbe vették a lehetséges elkövetőt, a testvérét – írtuk meg november elején, amikor nyilvánosságra kerültek a részletek. Mint most kiderült, a Ripost megtalálta a férfi akkori élettársát, aki a másik szobában tartózkodott az egy éves kisgyermekükkel, amikor a férfi feldarabolta a szegedi lányt. A nőt jelenleg az ügy koronatanújaként kezelik.  

Kiáll felesége mellett a darabolós testvérgyilkossági ügybe keveredett Hajnalka férje. Másfél évtizeddel ezelőtt, Hajnalka akkori élettársa, P. János a vád szerint brutális kegyetlenséggel végzett a 17 éves szegedi húgával, mert a lány nem kívánt prostituáltként dolgozni.

2008-BAN TŰNT EL ERIKA

P. Erika még 2008-ban tűnt el Szegedről. Az azóta elhunyt szüleinek azt mondta, hogy a korábbi tanintézménye kollégiumába megy, ám oda sosem érkezett meg. Két hete a rendőrség kihallgatta megölt lány testvérét, illetve a férfi expárját, Hajnalkát. Elmondták, hogy a tinédzser elment hozzájuk Budapestre, ahol a férfi megpróbálta meggyőzni a húgát, hogy kezdjen el prostituáltként dolgozni, mondván, azzal nagyon jól lehet keresni. Az ötlet nem nyerte el a lány tetszését, amit viszont a férfi nem vett tudomásul. A gyanú szerint János annyira feldühödött a lány döntésén, hogy úgy döntött, büntetésből megöli. 

BEGYÓGYSZEREZTE MAGÁT

A Ripost szerint Hajnalka 2009 tavaszán munkából hazaérve azzal szembesült, hogy Erika holtan fekszik a padlón. A páros jobbnak látta, ha nem szólnak a hatóságnak, és a férfi eltünteti a lány maradványait. Miközben a férfi a húga testét felvágta, Hajnalka a lakás egy másik szobájában tartózkodott az egyéves gyermekükkel. A nő pontosan tisztában lehetett azzal, hogy mi zajlik az ingatlanban, hiszen begyógyszerezte magát, de befogta a gyermek fülét, hogy ne halljon semmit. A gyanúsított a maradványok egy részét helyben megsemmisítette, a többit pedig az ország különböző pontjain tüntette el. Mint kiderült, János azóta szakított Hajnalkával és mindketten új életet kezdtek. A férfi az utóbbi időkben buszvezetőként dolgozott, de november elején letartóztatták. A volt párját egyelőre az ügy koronatanújaként kezelik.

A FÉRJ A VÉGSŐKIG KIÁLL HAJNALKA MELLETT

A lap megpróbálta felhívni az állatvédőként tevékenykedő nőt, ám csak az egyik munkatársát érték utol. Üzenetet hagyhattak Hajnalkának, aki helyett viszont a jelenlegi férje hívta vissza őket. Mikor érdeklődésére elmondták, miért keresik a hitvesét, először közölte, hogy nem kívánnak interjút adni, de néhány információt megosztott velük. Elmondta, hogy a gyilkosság idején még nem állt kapcsolatban Hajnalkával, de természetesen tud a történtekről. A férj a végsőkig kiáll a felesége mellett, hiszen tudja, hogy a gyilkossági ügybe keveredett Hajnalkának most a támogatására van szüksége. Az internetes fórumokon a a koronatanúról sokan becsmérlően írtak, ami a férj szerint nem korrekt, hiszen az ismeretlenek nem tudhatják, mi történt pontosan.

Mint kiemelték, a mintegy 15 perces beszélgetést több hosszabb-rövidebb csend jellemezte. Akkor leginkább a férj sóhajtása, illetve a mellette ülő felesége hümmögése hallatszott. A férfi tájékoztatta őket, hogy a telefonját kihangosította, így Hajnalka mindent hall, a nő mégsem válaszolt az egyenesen hozzá intézett kérdésekre. Mikor arról érdeklődtek, hogy az asszony hogy érzi magát, a férj ironikusan megjegyezte, hogy rendkívül jól, hiszen egy ilyen súlyos ügybe belekerült, és most rengetegen őt gyalázzák. Hajnalka nem kívánt arról beszélni, hogy a volt párja mivel tartotta őt eddig sakkban, sakkban tartotta-e egyáltalán, illetve hogyan emlékszik vissza a történtekre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb