Kikapcs

A fővárosig menetel a Talány Akusztik, az Óbudai Társaskörben mutatják be a Szegedi vándoréneket

Két olyan művész, Zöld Csaba és Szabó Zoltán Attila jegyzi a szerdán, az Óbudai Társaskörben bemutatásra kerülő Szegedi vándoréneket, akiknek mindig is szívügye volt Szeged, és a városba a munkájuk kapcsán, újra meg újra visszatérnek. Az új dalt zenekarukkal, a Talány Akusztikkal adják elő. A koncert vendége pedig Kálloy Molnár Péter lesz – tudtuk meg a művészektől kedden.

Mint kiderült, Zöld Csaba színművész, a Talány Akusztik frontembere többször színre lépett már a Dóm téren, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, így csak remélni lehet, hogy a Szegedi vándorénekkel is visszatérhet. Alkotótársa, Szabó Zoltán Attila kommunikációs szakember, akinek azonban a művészi vénája is erős. 2021-ben dokumentumfilmet is rendezett A pincétől a padlásig – időutazás az Igazságügyi Palotában címmel. A Szegedi Törvényszék mai épületének „regényes” történetét dolgozta fel. Filmjének narrátora az a Kálloy Molnár Péter volt, aki most is vele, velük tart az Óbudai Társaskörbe. Szabó egyébként Schwalm Zoltán néven költőként is elismert, számos irodalmi folyóirat közli a verseit – emelte ki az Óbudai Társaskör közleményben.

IGAZI FORMABONTÓ KORTÁRS ZENEKAR

Az Óbudai Társaskör koncertajánlójában a következő, rövid beharangozó olvasható a Talány Akusztik előadásáról: „egy koncert, amely egyszerre tisztelgés az idén 90 éve elhunyt Krúdy Gyula (1878-1933) páratlan életműve előtt, egyszerre jazzes, rockos, olykor csipet reggae-vel „fűszerezett”, kortárs versekre épülő buli, egyszerre modern bordalok hangulatos kavalkádja, egyszerre felolvasószínház, amelyben a főhős: Szindbád, aki úgy ismerte Pest-Budát, Óbudát, mint senki más. A Talány Akusztik koncertjén elhangzik a rádiókból ismert Tabán-blues, a Földvár aranya, a Klikk is. Vendég: a belváros-lipótvárosi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola gyermekkórusa. A Talány Akusztik kiváló zenészekből áll, így a csapat tagja Kristó Zsófi (ének, fuvola), Németh-Szabó Tamás „Némci” (ütőhangszerek) és Gáspár Gyula (basszusgitár) is.”

Zöld Csaba és Németh-Szabó Tamás “Némci”. Fotó: Molnár József

A Fidelio így jellemzi a csapatot: „a Talány Akusztik igazi formabontó kortárs zenekar: kedvelik a boresteket, az elhagyott mozikat, a kultuszhelyeket, de fesztiváli forgatagban is feltűntek már”.

Nyári, balatoni slágerük klipjét itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb