Mindenmás

Betört koponyájú holttestet találtak Mórahalom mellett

Betört koponyájú férfit találtak a rendőrök októberben a Mórahalom melletti erdőben, már napok óta halott lehetett, amikor felfedezték – tudta meg a Magyar Hang. Az eset furcsa módon nem egy rendőrségi közleményből derült ki, a lap informátorának értesüléseit azonban később a rendőrség is megerősítette. Konkrétumokat viszont csak minimálisan közöltek.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a lapnak azt írta: „…tájékoztatom, hogy a közelmúltban Mórahalom külterületén az erdőben a szolgálatot teljesítő rendőrök egy férfi holttestet találtak. A soron kívül elvégzett hatósági boncolás az idegenkezűséget kizárta. A haláleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányságon általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják.”

A főkapitányság nem árulta el, mi okozta az áldozat halálát, és milyen nemzetiségű a férfi, de azt sem, hogy valóban elföldelt holttestet találtak-e. A lap szerint azonban valószínűtlen, hogy a járőrök „szolgálatteljesítés közben” véletlenül fedezzenek fel egy tetemet a több mint 70 négyzetkilométeren elterülő, erdős tanyavilágban.

AZ ÁLDOZAT CSALÁDJA SZÓLHATOTT A HATÓSÁGOKNAK

Egy környékbeli lakos szerint az áldozat feje betört, úgy hallotta, hogy az elhunyt migráns volt, a gyilkosság indítéka pedig elszámolási vita lehetett. Úgy tudja, az áldozat külföldön élő családja szólt a magyar hatóságoknak – ők árulták el azt is, merre lehet holttest. Ez nem megerősített információ, a mórahalmi önkormányzat válasza azonban némiképp alátámasztja az elmondottakat. Nógrádi Zoltán polgármester ugyanis közölte: 2015 januárja és 2023 októbere között Mórahalom külterületén összesen öt holttestet találtak. Kettőt még 2015-ben, kettőt 2022-ben és egyet idén – írja az RTL.

HÁROM SZEMÉLYT SIKERÜLT AZONOSÍTANI

Az áldozatok közül később három (koszovói, afgán és szír) személyt sikerült azonosítani, kettőt ismeretlenül temettek el. Nógrádi elmondása szerint a rendőrség minden esetnél kizárta az idegenkezűség lehetőségét. Még annál az áldozatnál is, akinél „koponyaalapi törést” állapítottak meg a halál okaként. A lap szerint a 2015 óta tartó, most újra fellángoló migrációs hullám számos elhunytat hagy maga után a déli határon. Őket – ha ismeretlenekről van szó – a megtalálási hely szerinti önkormányzatnak kell eltemetnie.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb