Sport

Óriásit nyert a PICK Szeged, 8 góllal húztuk be a BL csoportkör hetedik fordulóját

A Szeged házigazdaként 34-26-ra legyőzte az északmacedón Eurofarm Pelisztert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.


Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport: OTP Bank-Pick Szeged – Eurofarm Peliszter (északmacedón) 34-26 (18-19)

  • lövések/gólok: 42/34, illetve 51/26
  • gólok hétméteresből: 5/4, illetve 2/2
  • kiállítások: 8, illetve 10 perc

    A szegedi keretből Bánhidi Bence, Gleb Kalaras és Szymon Dzialakiewicz hiányzott. A vendégeknél ott volt a NEKA-nevelésű, majd Tatabányán és Veszprémben is szerepelt szerb válogatott Uros Borzas, valamint honfitársa, Bogdan Radivojevic, aki négy szezont töltött Szegeden és idén nyáron távozott.

Meglepően gyengén kezdtünk, a statikus játék sok hibát eredményezett, ezt az Eurofarm rendre kihasználta és a 11. percben már 9-4-re vezetett. Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, ennek hatására játékosai felpörögtek és a tudásuknak megfelelően kézilabdáztak. A meccs harmadánál már döntetlen volt az állás (13-13), ám a Szeged az első félidőből hátralévő tíz percben sem tudott előnybe kerülni, és a szünetben 19-18-as hátrányban volt. A hazaiak jobban céloztak, viszont a mezőnyben elkövetett hibáik következtében az északmacedónoknak öttel több kapura lövésük volt.

A második felvonást sokkal dinamikusabban kezdték a Kékek, mint az elsőt, a 36. percben először vezettek a meccsen. Az Emil Kheri Imsgard helyére beállt Mikler Roland bravúrosan védett, Mario Sostaric minden északmacedón hibát lerohanásgóllal büntetett. Úgy tűnt, csapatuk kilenc perc alatt egy 7-0-s sorozattal eldöntötte a találkozót (27-21), de az Eurofarm egy 4-1-es szériával visszazárkózott. Kárpáti 11 perccel a vége előtt megint időt kért, ezzel ismét kimozdította együttesét a kisebb hullámvölgyből, és egy újabb 5-0-s sorozattal fölényessé vált a győzelem. A csongrádiak a második felvonásban csupán hét gólt kaptak, az utolsó 13 percen mindössze egyet, és az egész meccsen csak nyolc lövést rontottak.

Mario Sostaric kilenc, Matej Gaber és Imanol Garciandía öt-öt góllal, Mikler 16, Imsgard három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Denisz Vasziljev öt, Radivojevic négy, Borzas egy gólt lőtt.

A három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged jövő szerdán az Eurofarm Peliszter otthonába látogat, a hat sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém pedig csütörtökön a szlovén RK Celjét fogadja a BL-ben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb