Mindenmás

Napi pakk: esős, szeles nap vár ránk Szegeden, ma van a Koraszülöttek világnapja, lilában fog tündökölni a Dóm

Nem lesz sok köszönet ma az időjárásban Szegeden, esős, borongós, szeles napra számíthatunk városunkban. Neves ünnep viszont esett mára, ma van a Koraszülöttek világnapja, ebből az alkalomból lilába öltözik a Fogadalmi templom, valamint az SZTE Rektori Hivatala is Szegeden. Igyál egy jó erős feketét és kezdd a reggelt a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Hortenzia, Gergő, Zágon, Zakeus, Hilda, Ildikó, Gergely, Ede, Dénes, György és Viktória nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Koraszülöttek világnapja.
  • 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály költő (Dorottya, Lilla érzékeny dalok).
  • 81 éve született Martin Scorsese amerikai rendező (Taxisofőr).
  • 76 éve született Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász, az LGT tagja.
  • 52 éve Münchenben megszületett Árpa Attila színész, producer, gyártásvezető, forgatókönyvíró.
  • 17 éve halt meg Puskás Ferenc olimpiai bajnok magyar labdarúgó, az Aranycsapat kapitánya.
  • 79 éve született Danny DeVito amerikai színész (Ikrek, Ember a Holdon).

CUDAR EGY ESŐS, SZELES NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Pénteken sok lesz a felhő fölöttünk és napközben többször is eleredhet az eső Szegeden. Több helyen feltámadhat, délutántól meg is erősödhet az északnyugati szél. Hajnalban 7, napközben 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet városunkban.

MA LILÁBAN FOG TÜNDÖKÖLNI A DÓM

Minden évben november 17-én, a hit és remény lila színét öltve tisztelgünk azok előtt a pici hősök előtt, akik ideje korán érkeztek erre a világra, és nagy csatát kell hogy megvívjanak rögtön a születésük után, mire szüleik szerető, ölelő karjaiban érezhetik az otthon melegét. A Koraszülöttek Világnapja alkalmából így lilába öltözik a Fogadalmi templom, valamint az SZTE Rektori Hivatala is Szegeden.

SÁRGÁS, ZAVAROS LEHET MA A VÍZ SZEGED EGYES RÉSZEIN

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez 2023. november 17. és 22. között Kiskundorozsmán, Sziksóson, Subasán, Béketelepen, Baktóban, a Baktói kiskertekben, Petőfitelepen, Tápén, Tarjánban, Makkosházán és Fodorkertben – közölte szerkesztőségünkkel a vízmű.

MA MEGKEZDIK A NEMZETI KONZULTÁCIÓK KÉZBESÍTÉSÉT

Pénteken kezdik kézbesíteni a kérdőíveket, ezzel pedig megkezdődik a nemzeti konzultáció – jelentette be Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb