Sport

Le a kalappal: Nakota Veronika, döntős az U22-es ökölvívó Európa bajnokságon, nincs megállás a Szeged Box Club versenyzőjének

Hihetetlenül büszkék vagyunk: Nakota Veronika, döntőbe jutott az U22-es ökölvívó Európa bajnokságon, a montenegrói Budvában, jelentette be péntek délután a Szeged Box Club közösségi oldalán.

Mint írták, Nakota Veronika (75kg) a mai mérkőzésen nagy csatában legyőzte Gemini Melissa-t, olasz ellenfelét így a fiatal ukrán származású tehetség döntőbe jutott az U22-es ökölvívó Európa bajnokságon.

HINNEM KELL ABBAN, HOGY MINDEN JÓRA FORDUL

Veronika a háború borzamai elől Ukrajnából, Kharkivból érkezett Szegedre, hogy itt új életet kezdjen. Mint ahogy elmondta számunkra ez nem volt egyszerű, hiszen teljesen a nulláról kellett újra felépítenie életét, amit a háború szétdúlt. Szerencsére, a tehetséges ökölvívót rögtön felkarolta a Szeged Box Club, Veronika úgy érzi, közöttük új családra lelt. “Ez a sport tett teljesen azzá a karakterré, aki ma vagyok. Tudom, ha valami rossz történik, akkor sincs minden veszve, és hinnem kell abban, hogy minden jóra fordul. Minden kihívás, amivel szembe találom magam nem olyan nehéz, mert boxoló vagyok és tudom, hogyan birkózzak meg velük ” – mondta el Veronika még a bajnokság előtt vele készített interjúnkban. Veronika felkészülését videónkban tekintheted vissza:

SIMON MÁRKÓ EURÓPA BAJNOKI BRONZÉRMES

A klub tájékoztatása szerint sajnos másik versenyzőjük, Simon Márkó szemsérülés miatt nem tudja tovább folytatni a küzdelmet. Így Márkó az igencsak előkelő Európa-bajnoki bronzérmet szerezte meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Szeged Box Club FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb