Szegedi Arcok

“Ez az egy életem van, amit majdnem elveszítettem” – 17 métert zuhant ablakpucolás közben Ildikó, most a szegedi orvosainak mondott hálát

2020 február elején a bajai Ildikó ablakpucolás közben esett ki az ablakon, 17 métert zuhant. Mentőhelikopterrel szállították Bajáról Szegedre, ahol hosszú időt töltött kórházban, ráadásul közben a Covid is kitört, még csak családja sem látogathatta őt. Már az is hihetetlen, hogy túlélte, ráadásul a felépülési esélyeiről szóló orvosi előrejelzésekre is alaposan rácáfolt. Az elmúlt három év küzdelmeiről az RTL Fókusz című műsorának mesélt.

MÉG MESSZE NINCS VÉGE REHABILITÁCIÓJÁNAK

Ildikó rehabilitációjának messze nincs vége. Mindennap tornázik, neuropszichológus foglalkozik vele. Amikor a Fókusz náluk járt, éppen halászlevet készített férjével. A hagymaszeletelés jó kis gyakorlat Ildikónak, a finom motorikája még nem tökéletes, még nem tudja összecsukni a kezét. De fejlődik: eleinte majdnem 1 órába telt hat krumplit meghámoznia, ma már 5 perc alatt megy. Hatalmas út ez, eleinte az is kérdéses volt, hogy egyáltalán felébred-e a kómából.

PÁRJA TALÁLT RÁ A ZUHANÁST KÖVETŐEN

“A rendőrök lemérték, 17 méterről zuhantam le” – mondta el Ildikó. Mint hozzátette, nem emlékszik pontosan a történtekre, szerinte az agya szándékosan törölte a zuhanás emlékét. Párja, Zsolt úgy ment el aznap otthonról, hogy mondta neki, nehogy valami baja történjen a magasban, ablakpucolás közben. Ő talált rá, mikor hazaért. Ildikó magánál volt, megszorította Zsolt kezét, fajdalmában ordított, majd nem reagált semmire.

MENTŐHELIKOPTERREL SZÁLLÍTOTTÁK BAJÁRÓL SZEGEDRE

Még most is felkavarja Zsoltot, ahogy visszagondol a három évvel ezelőtti napra. Bár külsérelmi nyom, még csak horzsolás sem volt a betonon fekvő Ildikón, intubálták és mentőhelikopterrel szállították Bajáról Szegedre. “Azt mondta az orvos, hogy nem fog tudni kommunikálni és lebénul. Három és fél centi mély az agysérülés, az agykérget is érinti” – idézte fel Zsolt.

“KÖSZÖNÖM ÖNÖKNEK, HOGY ÉLEK” – ÜZENTE SZEGEDI ORVOSAINAK ILDIKÓ

Ildikót három napig látogathatta a családja, amikor beütött a Covid és teljes zárlat alá került a kórház. 6 hónapon keresztül személyesen nem is találkozhattak. 6 hétig volt kómában, közben stroke-ot is kapott, nem lehetett tudni milyen állapotban lesz, amikor felébred. Bár a stroke miatt még most is lassan beszél, az állapota nagyon sokat javult. Botot már csak az utcán használ és egyedül is tud közlekedni.

Sőt, most szegedi orvosainak is üzent: “ez az egy életem van, amit majdnem elveszítettem. Köszönöm önöknek, hogy élek” – mondta el Ildikó.

A Fókusz videóját IDE kattintva tudod megtekinteni.

Forrás: rtl.hu/fokusz

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb