Mindenmás

Folyamatosan nő a járműforgalom Algyő környékén az elmúlt években, online kérdőív segítségével mérik fel a közlekedési szokásokat

Az elmúlt években Algyőn tapasztalható növekvő járműforgalom hamarosan fenntarthatatlanná válhat – olvasható az önkormányzat honlapján. Az egyre komolyabb járműforgalom miatt a település most online kérdőív segítségével méri fel a közlekedési szokásokat.

Mint ahogyan a település honlapján írják, az elmúlt években Algyőn tapasztalható növekvő járműforgalom hamarosan fenntarthatatlanná válhat. Ennek a helyzetnek a kezelése egyrészt közlekedésszervezést, másrészt szemléletváltást igényel. Algyő vezetése a fenntartható, megújuló, és egyben költséghatékony megoldásokra épülő közlekedést, valamint az iparterületek kerékpárral, rollerrel és gyalog történő megközelítését biztosító infrastruktúra kiépítését tűzte ki célul.

A CÉL AZ ALGYŐIEK MOBILITÁSI SZOKÁSAINAK FELMÉRÉSE

A felmérés célja az Algyőn élők és dolgozók jelenlegi mobilitási szokásainak, valamint jövőbeni mobilitási igényeinek feltérképezése. A felmérés eredményeiről első körben egy összefoglaló tanulmány készül, majd ez alapján, szakértők bevonásával hozzák létre Algyő Mobilitási Tervét. A kérdőívet kitöltők között még ajándékot is kisorsolnak, a fődíj egy elektromos roller lesz. A nyereményeket december 18-án sorsolják, az ajándékokat december 20-tól lehet átvenni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb