Mindenmás

Napi pakk: 8 fok, szeles időjárás, képregényfesztivál és jótékonysági futás is lesz ma Szegeden

Kitört a hétvége, végre itt a szombat! Szerencsére az esős napokat egyelőre nagyon úgy fest, hogy letudtuk, ma már napsütésben lehet részünk Szegeden. Kell is a jó idő, hiszen telis-tele vagyunk programokkal, lesz képregényfesztivál, darvadozás és jótékonysági futás is. Mutatjuk, mi mindent tartogat a hétvége első napja, meghoztuk a napi pakkot Szegedre!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS KLAUZÁL GÁBOR

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Csende, Jolán, Jónás, Noé, Ottó, Péter és Román nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • 219 éve született Klauzál Gábor magyar politikus, Batthyány Lajos kormányának minisztere. Az 1848-as forradalom idején Földművelési, ipari és kereskedelmi miniszter volt. Egyezkedő, mérsékelt politikát képviselt, fellépett a szélsőséges, az udvarral szakítani kívánó politika ellen. 1861-ben és 1865-ben Deák Ferenc pártjának tagjaként, Szeged képviselőjeként vett részt az országgyűlésen.
  • 63 éve ugyancsak ezen a napon született Kim Wilde popénekesnő is,
  • 61 éve pedig Kirk Hammett, a Metallica szólógitárosa.

ESŐ NEM, DE SZÉL ANNÁL INKÁBB LESZ MA SZEGEDEN

Szombaton a változóan felhős-napos időben csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok. Az előrejelzések szerint Szegeden nem kell csapadéktól tartani. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 3-4 fok várható, majd napközben a csúcshőmérséklet 8 fok körül fog alakulni városunkban.

RENGETEG PROGRAM VÁR EZEN A HÉTVÉGÉN

Egy kicsit esősen, borongósan indul a hétvége, de ma már sok-sok napsütést ígérnek Szegedre. Ez pont jól jön majd, hiszen rengeteg programot kínál a város a hétvégére. Lesz:

  • képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban,
  • Fehértavi Darvadozás,
  • jótékonysági futás,
  • és már akár borozhatunk is a Dóm, illetve Klauzál téren!

SÁRGÁS, ZAVAROS LEHET A VÍZ

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez 2023. november 17. és 22. között Kiskundorozsmán, Sziksóson, Subasán, Béketelepen, Baktóban, a Baktói kiskertekben, Petőfitelepen, Tápén, Tarjánban, Makkosházán és Fodorkertben. Mint kiderült, a hálózat öblítése során nyomáscsökkenés következhet be, és a víz átmenetileg sárgássá, zavarossá válhat még a napokban is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb