Sport

A hétközi Mikler-parádét követően ma újra pályán a Pick Szeged: az újonc Eger csapatát fogadják a Pick Arénában

Hatalmas küzdelemben, szenzációs Mikler védéseknek is köszönhetően húzta be a hétközi BL-meccsét a Pick Szeged, 34-26-ra győzték le az északmacedón Eurofarm Pelisztert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. A kékeknek sok idejük nem lesz pihenni, szombaton már jön az újabb mérkőzés – közölte a klub.

A Peliszter elleni sikerrel a Pick Szeged három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel áll jelenleg a Bajnokoki Ligája csoportjában, amelynek köszönhetően a tabella hatodik helyét foglalják el. Jövő héten ismét a Peliszter lesz az ellenfél, a két mérkőzés között viszont még az újonc Eger csapatát fogadják hazai környezetben.

MÁR JÖN IS AZ ÚJABB FELADAT A PELISTER ELLENI VISSZAVÁGÓ ELŐTT

A Pelister elleni győzelmet követően tehát itt az újabb feladat, ezúttal a K&H férfi kézilabda ligában. A Heves vármegyei alakulat újonc, de eddig a bajnokság kellemes meglepetéscsapata, így nem szabad őket félvállról vennie a szegedieknek. Eddig nyolc pontot gyűjtöttek és a 10. helyen állnak a tabellán. A keretükben két szegedi nevelésű játékos is helyet kapott: a Pick Szeged legendája, Bajusz Sándor gyermeke, Brunó és a kapus Marczika Barnabás is játszott korábban a kék szerelésben. Rossz hír a szegediek számára, hogy Bánhidi Bence és Gleb Kalaras továbbra sem lesz bevethető sérülés miatt, bár mindketten szépen gyógyulnak, az Eger elleni találkozót még biztosan kihagyják. Az Eger csapata egyébként eddig a Balatonfüredet, a Gyöngyöst, a NEKA-t és a PLER csapatát tudta legyőzni, így állnak jelenleg nyolc ponttal a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb