Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Lila Dóm és lufis séta, képregényfesztivál, forralt borozás a Dugonics téren és Fehértavi Darvadozás is vár ezen a hétvégén Szegeden

Egy kicsit esősen, borongósan indul a hétvége, de szombaton már sok-sok napsütést ígérnek Szegedre. Ez pont jól jön majd, hiszen rengeteg programot kínál a város a hétvégére. Lesz:

  • képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban,
  • Fehértavi Darvadozás,
  • jótékonysági futás,
  • és már akár borozhatunk is a Dóm, illetve Klauzál téren!

Mutatjuk, mit tartogat ez a hétvége, itt a Szeged365 Kikapcs!

LILA LUFIS SÉTA ÉS TÜNDÖKLŐ DÓM

Minden évben november 17-én, a hit és remény lila színét öltve tisztelgünk azok előtt a pici hősök előtt, akik ideje korán érkeztek erre a világra, és nagy csatát kell hogy megvívjanak rögtön a születésük után, mire szüleik szerető, ölelő karjaiban érezhetik az otthon melegét. A Koraszülöttek Világnapja alkalmából így lilába öltözik a Fogadalmi templom, valamint az SZTE Rektori Hivatala is Szegeden. A Dómot 17 órakor festik lilára, és szintén 5-kor kezdődik a Lila Lufis Séta is Szegeden.

KÉPREGÉNYFESZTIVÁL SZEGEDEN

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, ahol immár tizenötödik alkalommal rendeznek képregényfesztivált.

JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS

Idén is várja a segítő szándékú szegedieket a Nyílt edzés – fuss a bajnokokkal jótékonysági eseményre a Szegedi Vízisport Egyesület, osztotta meg a hírt közösségi oldalán szerdán a klub. Mint írták, a november 18-ai, szombati jótékonysági esemény teljes bevételét Csáky Soma rehabilitációjára ajánlják fel.

MÁR LEHET FORRALT BOROZNI

Alig több, mint két hét múlva felgyúlnak a karácsonyi fények Szegeden, forralt bor és mézeskalács illata lengi be a belvárost, ünnepi hangulatba öltöztetjük nemcsak városunkat, hanem lelkünket is, indul ugyanis a várva várt Szegedi Karácsonyi Hetek. A városban járva már jól látható, gőzerővel dolgoznak a szakemberek a fényfüzérek felhelyezésén, ugyanakkor a kis faházikók is előbukkantak a Dugonics és a Klauzál tereken, de zajlanak az előkészületek a Dóm téren is. Mint kiderült, a Klauzál és a Dugonics téren mától már forralt borozni is lehet.

DARVADOZÁS A FEHÉR-TÓNÁL

Kiállítások, ismeretterjesztő előadások, darunéző és lovaskocsis természetismereti túrák, fotós terepverseny, madárgyűrűzés, kisvonatozás a “halvasúton”, valamint számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a XII. Fehértavi Darvadozásra Sándorfalvára. Az amatőr és profi fotósokat várják a péntek délután kezdődő Diós Kristóf Emlékversenyre. A 24 órás fotós terepverseny indulóinak feladata meghatározott időpontokban és helyszíneken a tó őszi hangulatát, természeti értékeit, valamint az alföldi táj turisztikai vonzerejét megjelenítő felvételek készítése, melyeket a zsűri szombat este nyilvános vetítésen értékel.

Szombat reggeltől madárgyűrűzést rendeznek a Fehér-tó mellett álló Szalakóta Látogatóközpontnál, ahol a szikes tavaknál jellemző fajok mellett akár a vonulási időszakban a környéken ritkábban felbukkanó madarakkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. A  programok központi helyszíne a sándorfalvi piactér, valamint a Pallavicini kastély és kertje lesz, innen indulnak délelőtt és kora délután óránként a lovaskocsis túrák is.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken ismét egy külhoni vendéggel színesítik a Badgirls bulik illusztris fellépő gárdáját. Tolstoi, a legendás Kölni Living Room estek/club alapító házigazdája jön Szegedre,
  • a szombaton pedig a szinglikről fog szólni.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klubban!

  • Pénteken a Csajok a csúcson esttel készülnek,
  • szombaton pedig Szexi Szombat parti lesz a Széchenyi téren.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Ismét nyitva lesz a Jate Klub,

  • pénteken Gabro nyomatja majd lemezjátszók mögött,
  • szombat pedig szalagavató after lesz.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

SING SING

A Sing Sing sem marad le ezen a hétvégén. Pénteken jön a Hódítás Éjszajája, szombaton pedig újra a technotól lesz hangos a szegedi éjszaka. Ezen az estén a CARBON-ra Kaspar, Shabaam, Robin Futaki és a Deep Colors érkezik.

Helyszín: SING SING, Szeged, Mars tér 14.

NAPI CUKISÁG A BELVÁROSI MOZIBAN

Már látható a Trollok – Együtt a banda animációs vígjáték a Belvárosi Moziban. Mint megtudtuk, a két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után ebben a részben már Pipacs és Ágas végre hivatalosan is egy párt alkotnak! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is.

D’ARTAGNAN A CINEMA CITYBEN

Ebben az esős, cudar időben nincs is jobb, mint mozizni egyet. A Cinema Cityben pedig műsoron van a Három testőr: D’Artagnan. Így írnak az ajánlóban a filmről: az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellos közepén találja magát, aminek végkimenetelétol Franciaország jövoje függ. A fiatalember csatlakozik három testorhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelembol.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb