Mindenmás

Viszlát, magas élet: adócsaló bűnszervezetre csapott le a NAV, ingatlanokat és sportautó-ritkaságokat foglaltak le, köztük egy limitált szériás Ferrarit is (videóval)

Tizenhét ingatlant, nyolc gépkocsit – köztük sportautó-ritkaságokat – és félmilliárd forint értékű készpénzt, továbbá céges számlapénzeket is zár alá vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor. A pénzügyőrök rátették a kezüket a bűnszervezet vezetőjének garázsában talált limitált szériás Ferrarira, amelyből mindössze csak húszat gyártottak. A luxusjárgány csomagtartójából több mint 1,1 millió euró került elő, egy másik helyszínen pedig egy Lamborghini Urus-t parkoltattak.

A pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek – számolt be róla Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-nek szombaton. Jelentős értékű ingatlanok, luxusjárművek és hatalmas mennyiségű készpénz lefoglalásával, illetve zár alá vételével csaknem 1,2 milliárd forint összegű vagyont biztosítottak a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a bűnszervezet végleges felszámolására szervezett akcióban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

EGY LIMITÁLT SZÉRIÁS FERRARIT IS LEFOGLALTAK, MINDÖSSZE HÚSZAT GYÁRTOTTAK BELŐLE

A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig IT-specialisták is dolgoztak – ismertette Kuperczkó Adrienn. Kitért arra: a banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás – csak húsz példányban gyártott – Ferrari sportautót, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak, míg egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet.

EDDIG NYOLC GYANÚSÍTOTTAT HALLGATTAK KI

A tájékoztatás szerint nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, a Pécsi Járásbíróság pedig el is rendelte már három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb