Közélet

Kiosztották az idei vármegyei Prima-díjakat: kutatóorvost, jogászt és kenust is díjaztak

A Tisza szállóban vehették át a 2023-as vármegyei Prima-díj győztesei a rangos elismerést szombat este. A díjat idén is hárman kapták meg, az MVM Szeged VE kenusa, Nagy Bianka és Görög Márta, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja mellett az idei Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunkon, a Legszegedibb Gyógyítók kategóriában is a jelöltek között lévő Letoha Tamás kutatóorvos is átvehette az elismerést – számolt be a jó hírről közösségi oldalán.

A vármegyei Prima-díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima-díjat mind a tizenkilenc vármegyében, vármegyénként hárman nyerhetik el. Csongrád-Csanádban az idei díjazottak:

  • Nagy Bianka, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kenusa, utánpótlás és felnőtt Európa-bajnok
  • Görög Márta, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja
  • Letoha Tamás kutatóorvos

LETOHA TAMÁST MÉG MÁRCIUSBAN ÓRIÁSI MEGTISZTELTETÉS ÉRTE

Márciusban Dr. Jordan B. Peterson vezetésével politikusokból, üzleti vezetőkből és közéleti értelmiségiekből álló nemzetközi koalíció jelentette be, hogy megalakult a “Szövetség a Felelős Állampolgárságért”, azaz a The Alliance for Responsible Citizenship. Mint akkor kiderült, Dr. Letoha Tamás, szegedi kutatóorvos most meghívást kapott a Szövetség őszi konferenciájára – számoltunk be róla még márciusban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb