Sport

Nagyot küzdöttek a szegedi kosarasok, de végül Körmenden szakadt meg a győzelmi sorozatuk

Zsinórban négy győzelmet követően szenvedett vereséget a Szedeák, Körmenden szakadt meg a csapat győzelmi sorozata. A szegedi kosarasok nagyot küzdöttek, de a szerencse ezúttal nem volt velük, a hazaiaknak ellenben minden összejött ezúttal – közölte a klub.

Másfél percnyi játék után Bognár Kristóf szerezte a Szedeák első kosarát a szombat esti bajnokin, majd erre egy körmendi tripla érkezett. Négy perc után 11–6-ra még a szegediek vezettek, majd ugyan egyenlített a Körmend, de Bognár újabb pontjával ismét előnybe kerültek. Őrült rohanás zajlott a pályán, amiből a Szedeák jött ki jobban, hiszen 28–24-re, majd Lake kosara után 30–26-ra is vezettek, így szegedi előnnyel ért véget az első negyed.

A MÁSODIK NEGYEDBEN IS JÓL TARTOTTA MAGÁT A SZEDEÁK

A második negyedet Bognár kosara nyitotta, de a hatpontos szegedi előny gyorsan eltűnt Morgan két triplája után, 32–32. Woolridge kimaradt zsákolása után Durázi közelijével már a Körmendnél volt az előny 34–32-nél, ekkor időt is kért a Szedeák. Zsíros hármasával aztán visszavették a vezetést, de a második negyed már több hibát, és jóval kevesebb pontot hozott, mint az első tíz perc, Durázi pontjai után 38–35-re vezetett a Körmend a negyed felénél. Bognár kosarai után mindössze egy pont volt a Szedeák hátránya, így fordultak rá a csapatok a félidő végjátékára, 42–41-nél kért időt a Körmend. Locke tempójára Ferencz válaszolt, 46–43-as állással mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A HARMADIK NEGYED OKOZTA A SZEDEÁK VESZTÉT

Közel két perc után Tolbert büntetői jelentették a második félidő első pontjait, majd Morgan középtávolija után már hétpontos hátrányban volt a Szedeák, 50–43. Lake szerezte meg a Tisza-partiak első pontjait a szünet után, de erre újabb két körmendi kosár érkezett, így 54–45-nél szegedi időkérés következett. Tolbt zsákolása után először volt kétszámjegyű a különbség, de Locke két büntetőjével, majd Bognár kettesével zárkózott a Szeged, Mucza is szerzett egy tempót, amivel 56–51-re jöttek fel, 11 pontos hátrányból. A körmendi időkérés után Woolridge vitte végig, de három pontnál nem tudtak közelebb jutni ellenfelükhöz – sőt, a Körmend újított, és Doktor büntetője után már 9 ponttal vezettek a hazaiak, 62–53-nál. Morgan dobott két távolit, amivel 15 ponttal vezetett a Körmend, de a negyedet Locke kettese zárta, így 70–57-ről jöhetett az utolsó játékrész.

AZ UTOLSÓ NEGYEDBEN MEGTARTOTTA ELŐNYÉT A KÖRMEND

Az utolsó negyedben Morgan megkapta a második sportszerűtlen hibáját, így kiállt a körmendiek légiósa, viszont Woolridge négy büntetőből csak egyet dobott be. Zsíros triplájával tíz ponton belülre került a Szedeák, majd egy szerzett labda után Woolridge ment végig a ziccerrel, 74–67-nél kért időt a Körmend. Innentől sajnos rendre kimaradtak a szegedi helyzetek, hosszú ideig nem szereztek kosarat, nem tudtak élni a lehetőségekkel. Két perccel a vége előtt Cook dobott be egy triplát a sarokból, majd Tolbert fejezett be egy akciót, 82–69-nél jött a vendég időkérés. A hazaiak aztán kézben tartották a mérkőzést, végül 90–73 arányban nyertek, megszakítva ezzel a Szedeák győzelmi sorozatát.

NIKOLA LAZICS: A TALÁLKOZÓ FONTOS PILLANATAIBAN NEM JÁTSZOTTUNK OKOSAN

Nikola Lazics: – A találkozó fontos pillanataiban nem játszottunk okosan, időnként az volt az érzésem, hogy streetballmérkőzésen vagyok. Sokáig pariban voltunk, az ellenfél többször megszökött, sikerült felzárkóznunk, de a végjátékban a körmendi csapat jobban koncentrált és megérdemelten győzött.

Egis Körmend–SZTE-Szedeák 90–73 (26–30, 20–13, 24–14, 20–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, Körmend, X néző. Vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor.
Körmend: Doktor 1, Cook 11/9, Takács K. 14/3, DURÁZI 21, TOLBERT 16. Csere: MORGAN 21/15, Ferencz 4, Sylla 2, Kiss M. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15, Locke 16/6, Cohill 4, BOGNÁR 18/3, Lake 10. Csere: Mucza 2, Zsíros 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kiállítva: Morgan (31.).
Kipontozódott: Doktor (40.).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb