Sport

Dupla szegedi büszkeség: 19. alkalommal (!!) lett zsinórban magyar bajnok Nagy Péter súlyemelő, Horváth Laura csúcsot döntött

Dupla szegedi büszkeség született a Nyíregyházán megtartott Súlyemelő Felnőtt Országos Bajnokság vasárnapi zárónapján. Zsinórban a 19. bajnoki címét nyerte meg Nagy Péter szegedi súlyemelő, aki 2005 óta minden évben bajnok lett, közben a szintén szegedi Horváth Laura lökéscsúccsal lett aranyérmes kategóriájában.

Mint az MTI összefoglalója írta, Hovráth Laura, a Szegedi LSK sportolója, aki nemrég egy másik erőműfajban, crossfitben világbajnoki címet szerzett, az ob-n a 76 kilósok súlycsoportjában nyert úgy összetettben 215 kg-mal, hogy a második fogásnemben 120 kilóval megjavította saját – 117 kg-mal őrzött – magyar rekordját.

A 109 kilósoknál a 37 esztendős Nagy Péter a plusz 109 kilogrammosoknál folytatta 2005 óta tartó sorozatát: megszakítás nélkül 19. alkalommal lett ólomsúlyú magyar bajnok. A szegedi óriásnak a címvédéshez elegendő volt egy-egy sikeres gyakorlat: mind szakításban, mind lökésben csupán a kezdőfogására jött ki.

“Csak a kezdőfogásaimat csináltam meg, a 150 és 190 kilogrammot. Verseny előtt, ebédnél, mikor felálltam, a derekam meghúzódott, magam sem értem hogyan, és éreztem verseny közben is, ezért nem kockáztattam és megemeltem a minimumot. A lényeg a győzelem volt”

– nyilatkozta a szegedi óriás a versenyt követően a Szeged365-nek.

A szegedi csapat további sikerei:

  • Horváth Laura 76 kg-os súlycsoportban 1. Hely, lökés és összetett országos csúcsot emelt, valamint a női abszolút bajnoki címet is megszereztem. Szakításban 95 lökésben 120 kilót teljesített, egyben övé volt a legnagyobb emelés az OB-n.
  • Papp Robi 61 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett.
  • Forest De Wang 67 kg-os súlycsoportban 3. helyezést ért el.
  • Hévízi Tamás 89 kg-os súlycsoportban 3. helyezést ért el.

Ami külön büszkeség, hogy minden szegedi induló dobogós helyezést ért el. Mint Nagy Pétertől megtudtuk, innentől nincs megállás, a jövő héten Spanyolország felé veszi az irányt, a csapatbajnokság döntőjére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb