Sport

Két kvótát is szereztek a jövő évi párizsi olimpiára közösen, mégis külön folytatja a versenyzést a szegedi Nagy Bianka és Bragato Giada

A jövőben nem együtt versenyeznek a Bragato Giada, és a szegedi Nagy Bianka világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok kenupáros tagjai. A duó először 2017-ben ült össze, majd egy szünet után 2021 óta evezett együtt, az előző három szezonban sok sikert aratott a világversenyeken.

“A kettőnk személyisége közti különbség miatt sajnos nem működött tovább a dolog” – mondta a Boon.hu-nak a 24 éves Bragato Giada. “Tagadhatatlan, hogy remek eredményeink voltak, idén jó lett volna túlszárnyalni az előző évet, de sajnos nem sikerült, ám mindennek megvolt az oka. Véget ért a kapcsolat, mindketten már az előttünk lévő feladatokra koncentrálunk” – majd hozzátette, hogy Benkucs Kíra, a Merkapt-Mekler László SE 18 éves kenusa az új párostársa.

KÉT KVÓTÁT SZEREZTEK AZ OLIMPIÁRA KÖZÖSEN

A tiszaújvárosi Bragato és a szegedi Nagy idén két kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, párizsi olimpiára. Az indulási jogok sorsa a jövő évi válogatókon dől majd el. Bragato a honlapnak azt mondta: egyesben és párosban is indul majd a versenyeken.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb