Közélet

Legalább 50 embert küld el a Continental Makón, az önkormányzat minden elbocsájtott embernek 100 ezer forintos támogatást ad

A 2023-as év végéig mintegy 50 fős létszámcsökkentésre készül Makó legnagyobb munkáltatója, a Continental gumigyár. A leépítések a gyártási és a támogatói területeket is érintik. A Promenad24 úgy tudja, jelentős számban küldenek el helyi dolgozókat is. Mindezek után a makói önkormányzat sem tétlenkedik, 100 ezer forintos támogatást kaphatnak a várostól azok, akiket elküldenek.

Azonnali és gyors segítséget nyújt az önkormányzat azoknak a makói munkavállalóknak, akiket elbocsátottak vagy a következő időszakban elbocsátanak a helyi gumigyárból – tudta meg a Promenad24. Információik szerint erről már szerdai ülésén dönthet a város képviselő-testülete.

Hasonló helyzet sajnos nem először áll elő. Mint ismeretes, a makói önkormányzat 2022. januárban arról döntött, hogy 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást ad azoknak, akiket az előző év végén kirúgott a német tulajdonú vállalkozás. Akkor 64 dolgozó volt érintett. 

MINDENKI KAP SEGÍTSÉGET, AKI SZEPTEMBER 1. UTÁN LETT ELBOCSÁJTVA A GYÁRBÓL

A lap értesülései szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester ezúttal is hasonló tartalmú előterjesztést visz majd a képviselők elé. A testület már szerdán határozhat róla, hogy 100 ezer forinttal segítse meg azokat a makói lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeket, akiket 2023. szeptember 1-je után bocsátott el a Continental. Amennyiben a városatyák rábólintanak, megkaphatják a 100 ezer forintot azok a gumigyári dolgozók is, akik egészségügyi alkalmatlanságuk okán mentesültek rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségük teljesítése alól, és ezen időszakra díjazásban nem részesülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb