Mindenmás

„Nem ezért fizetem azt a kib@szott TB-t!” – felháborodott egy középkorú nő, mert a mentője útközben megállt újraéleszteni egy idős férfit

Elképesztő esetet osztott meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat: ahogy a posztból kiderül, a minap egy negyven év körüli nő felháborodott panaszlevelét kapták ugyanis kézhez, aki azt kifogásolta, hogy csaknem egy órát töltött a mentőautóban, mert a mentősök útközben megálltak valakit újraéleszteni.

Az Országos Mentőszolgálathoz évente több ezer megható levél érkezik, melyekben többnyire ellátott betegek, hozzátartozók vagy bejelentők mondanak köszönetet bajtársaik áldozatos szolgálatáért. És vannak olyan levelek is, amik említésre sem lennének méltóak, de talán mégis. Ilyen például az az email is, amit egy felháborodott budapesti nő írt, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve, kezdte a történetet az Országos Mentőszolgálat posztjában.

“NEM AKAROM NÉZNI, AHOGY CSÖVEKET NYOMNAK VALAKIBE”

Mint írták, a 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról bajtársaik, ám útközben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás.

Az emailben az asszony megjegyzi: “ k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!”

A VIZSGÁLATBÓL KIDERÜLT, A MENTÉSVEZETŐ A LEHETŐ LEGJOBB DÖNTÉST HOZTA

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le hétfőn, amiről a levélírót is értesítették a mentők. A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel.

Forrás: OMSZ/24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb