Mindenmás

Újabb csalási módszer: hamis eMAG oldalak jelentek meg

Újabb csalók tűntek fel, ezen alkalommal pedig az eMAG webshopot próbálják utánozni. A Szeged365 Family tagjai arra hívták fel a figyelmet, hogy a csalók hamis eMAG oldalakat hoznak létre, azt sugallva a felhasználóknak, hogy valódi, hivatalos online áruház. A hamis oldalakat meghirdetik a Facebook-on, mintha nagyon olcsón lehetne termékeket venni, amik dobozokban megmaradtak, de az extra átverés még csak ezután jön.

A közösségi oldal komment szekciójában külföldi nevek jelennek meg, akik csodás magyarsággal írják oda, mennyire örülnek ennek a lehetőségnek. Természetesen kamu felhasználók kamu szöveggel.

Sőt még hitelesebbnek szeretnének tűnni, ezért olyan fotókat töltenek fel, amiben nagyon sok műszaki áru van, összeömlesztve egy dobozban, mintha most kaptak volna postán.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a megyében lecsaptak a rend őrei több internetes csalást kivitelező társaságra:

Felhasználóként legyünk mindig körültekintőek, amikor internetes vásárlásokat eszközölünk. Ellenőrizzük a weboldal URL-címét, és keressünk utána a webáruháznak, hogy biztosak lehessünk hitelességében.

Amennyiben kétségei vannak egy oldal hitelességét illetően, ne habozzon segítséget kérni. Vásárlás előtt mindig ellenőrizze az adott webáruház hírnevét és rangsorolását, illetve kérjen tanácsot tech-szakértőktől vagy ismerősöktől.

Az internetes vásárlás sok kényelmet és előnyt kínál, de mindig legyen óvatos, hogy elkerülje a csalásokat és megtartsa biztonságát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb