Sport

Végre megszakította három hónapos idegenbenbeli nyeretlenségét a Szeged-Csanád GA, nyertünk a Mosonmagyaróvár otthonában

A labdarúgó NB II 16. fordulójában a sereghajtó Mosonmagyaróvár otthonában Borvető Áron korai góljával 1–0-ra nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – írja a Nemzeti Sport. Mint kiderült, már a mérkőzés első helyzete gólt hozott a szegedi csapatnak, és piros lap is esett a meccsen.

AKADTAK PRÓBÁLKOZÁSOK MINDKÉT OLDALON

A mérkőzés első helyzete gólt hozott, Borvető Áron egy szögletet követően bólintott közelről a kapuba a hatodik percben. A vezetés után is a Szeged irányított, Papp Áron az első félidő folyamán kétszer is ziccerben léphetett ki, egyszer jól lőtt, de a léc alól kitolta a labdát Slakta Balázs, a második próbálkozásánál viszont csúnyán eltörte a labdát a vendégek játékosa. A Mosonmagyaróvár csak távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni, igaz, egyszer nem sokon múlt a gól, Molnár-Farkas Tamás a bal felső sarokból tolta ki a labdát Horváth Kevin kísérlete után. Akadtak még próbálkozások mindkét oldalon, de összességében a Tisza-partiak voltak erősebbek.

SZINTE CSAK SZEGEDI HELYZETEKET LEHETETT LÁTNI

A Nemzeti Sport beszámolója szerint izgalmaktól mentesen kezdődött a második félidő, a vendégek tartották a labdát, a hazaiak pedig hiába próbáltak támadásokat vezetni. Aztán szűk negyedóra elteltével egy szabadrúgás után Végső Előd majdnem egyenlített, de ez nem adott újabb lendületet az Óvárnak, a folytatásban szinte csak szegedi helyzeteket lehetett látni. Márkvárt Dávid ziccerben lőtt fölé, Haris Attila szabadrúgását pedig Slakta Balázs a lécre tolta – ez volt a két legnagyobb lehetőség. A Tisza-partiak tehát nem tudták lezárni a mérkőzést, így még izgulhattak, és Szabó Bence gólhelyzetbe is került, de nem bírt betalálni, mert Könczey Márk az utolsó pillanatban leszerelte.

PIROS LAP IS ESETT

A véghajrá az ívelgetésekről szólt, illetve szegedi labdatartásról, amelyet végül Gáncs Botond nem tudott elviselni: megtaposta Daru Bencét, amiért piros lapot mutatott fel neki a játékvezető. Egy góllal nyert tehát a Szeged, így augusztus 19-ét követően – öt döntetlen után – újra győzelmet aratott idegenben, és immár tíz bajnoki óta veretlen. Csak így tovább fiúk, hajrá Szeged!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb