Mindenmás

Napi pakk: csípős reggel, 7 fok és kereken 50 ezren a szegedi ókori Kína-kiállításon

Itt a november utolsó hétfője, ami csípős hideg reggelt hozott Szegedre. Napközben 7 fok lesz városunkban, és délután egy kis csapadékot is kaphatunk a nyakunkba. Szuper hír viszont, hogy ma befut az 50 ezredik látogató a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítására és most van a Hősök, azaz a Véradók Napja! Mutatjuk, mit tartogat a hétfő Szegedre, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A VÉRADÓK NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Virgil, Ajka, Amina, Hilka, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Leonarda és Virgília nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van a Véradók Napja! A Magyar Vöröskereszt javaslatára november 27-e lett a Véradók Napja, amit 1988-tól ünnepelünk. Azért esett erre a napra a választás, mert először 1954-ben november 27-én adományoztak kitüntetéseket a sokszoros véradóknak.
  • 84 éve ezen a napon született Kozma István olimpiai bajnok birkózó, a magyar birkózás egyik legnagyobb alakja,
  • 83 éve Bruce Lee harcművész, színész,
  • 81 éve pedig Jimi Hendrix gitáros. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros.

CSÍPŐS REGGEL, CSAPADÉKOS DÉLUTÁN

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég Szeged felett is. Az előrejelzések szerint városunkba némi csapadék a délutáni órákban lehet. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, Szegeden -4 fokig csökkenhet a hőmérséklet, délután pedig 6-7 fokra van kilátás.

MA BEFUT AZ 50 EZREDIK LÁTOGATÓ A MÓRA FERENC MÚZEUMBA

Az őszi időszakban is nagy sikerrel fut a szegedi Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása – tudtuk meg az intézménytől, akik azt is kiemelték, hogy a tárlat várhatóan hétfőn délelőtt eléri az 50 ezres látogatószámot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb