Sport

7 találatig jók voltunk, aztán valami elromlott…

Hiába vezettünk a mérkőzés elején, hiába voltak jó jelek a mérkőzés előtt: a Zagreb magabiztos, 30-25-ös győzelmet aratott ellenünk a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés előtt ízott a levegő Horvátországban, mindenki erről a mérkőzésről beszèlt. Sajnos eleinte jók voltak a jelek, de mi maradtunk alul.

Hosszú sérülés után visszatért keretünkbe kapitányunk, Bánhidi Bence, Gleb Kalaras. A patinás párharc 1996 óta tart a BL-ben a horvát rekordbajnokkal, a szerda esti volt a 20. Zagreb-Szeged párharc.

A 7. percben Borut Mackovsek bombája után sikerült három találattal elhúznunk, de valahogy az ember hátrány közben és után nem találtuk a ritmust… így a 11. percben egyenlítettek és 6-6-ot mutatott az eredményjelző tábla. Egy perc múlva vezettek a hazaiak, de Mackovsek révén gyorsan egyenlítettünk, majd időt kértünk, de nem használt, mert zsinórban három gólt szerzett az ellenfelünk, így 10-7-re léptek el. Az első játékrész végén sem tudtunk közelebb kerülni, így a félidőben 17-12 volt a horvátoknak.


A hazaiak elképesztő erővel kezdték a második játékrészt esélyt sem adva a szegedieknek! 20-12-re elléptek, később a hajrában faragtunk a hátrányunkból, de így sem tudtuk megakadályozni a Zagreb magabiztos győzelmét.

A MÉRKŐZÉS SZÁMOKBAN

RK Zagreb–OTP Bank – PICK Szeged 30–25 (17–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).
RK Zagreb: M. Mandic 1 – Glavas 1, Morales 3, Kavcic, Faljic 3, Srna 5, Gyibirov 4. Csere: Gojun, M. Kos 2, Suholeznik, Klarica 5, Cupic 6/4, Cavar, Sirotic. Megbízott edző: Andrija Nikolic.
OTP Bank – PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 2, Stepancic 2, Mackovsk 5, Kalaras, Gaber 1, Jelinic 3. Csere: Mikler (kapus), Bombac 1, Garciandía 3, Bánhidi 1, Martins 4/3, Szita 1, Bodó 1, Szilágyi 1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/3.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb