Kikapcs

Egy szeretetteljes nap a jótékonyság jegyében: a szívbeteg gyermekeknek gyűjtenek vasárnap Szegeden, startol a Keresztpont Advent

A karácsony közeledtével ünnepi köntösbe öltöztetjük szívünket is, s valahogy ilyenkor jobban odafigyelünk másokra, sokkal nyitottabbak vagyunk azokra, akiknek valamiért nem lehet teljes ez a szeretetteljes időszak az életében. December 3-án, vasárnap a Keresztpont Református Közösség jótékonysági Adventi napot szervez, ahol a sok-sok családi program mellett azokra is gondolnak, akiknek nem lehet felhőtlen az ünnepe. A Közösség tagjai a Szívkalács jótékonysági akcióval közösen a rendezvény teljes bevételét a Szegedi Gyermekklinika Kardiológiai osztályának ajánlja fel. Az eseményről Dr. Czagány Gábor, református lelkipásztorral beszélgettünk.

December 3-a advent első vasárnapja. Ebből az alkalomból már második éve hirdetik meg nyílt napjukat a Keresztpont Református Közösség Szentháromság utca 26 szám alatti székhelyén. Ezek a nyílt napok általában arról szólnak, hogy minden generációnak, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és családoknak egyaránt olyan programokat kínálnak, melyek valamilyen módon kapcsolódnak az adventhez, vagy azokhoz az értékekhez, amit a Közösség képvisel.

EZEK A PROGRAMOK VÁRNAK RÁD

  • 9:00 – 16:00: Nyílt nap a Trinity Café-ban (Térj be egy kávéra és ismerd meg a Fair Trade-et, vagyis a méltányos kereskedelmet)
  • 11:00 – 12:00: Adventi istentisztelet
  • 11:00 – 12:00: Napsugár Bábcsoport karácsonyi előadása
  • gyerekeknek
  • 13:00 – 16:00: Mézeskalács sütés a Szívkalács jótékonysági akció keretében a Szegedi Gyermekklinika javára. A programba bárki bekapcsolódhat.
  • 13:00 – 15:00: Gesztenyesütés az udvaron a fiataloknak
  • 14:00 – 16:00: Alkotó advent – művészeti alkotódélután Iványi Angelika dalszerző – énekessel. A program az adventi gyertyagyújtással kezdődik és sok-sok meglepetést tartalmaz, melyekről Czagány Gábor még nem rántotta le a leplet, legyen meglepetés mindenkinek.
  • 14:00 – 16:00: Montessori játszóház – a bölcsis és ovis gyerekeknek és szülőknek egyaránt

A RENDEZVÉNY TELJES BEVÉTELÉT A SZÍVBETEG GYERMEKEK TÁMOGATÁSÁRA AJÁNLJÁK FEL

Czagány Gábor kihangsúlyozta, a résztvevők jó célokat is támogatnak részvételükkel. A rendezvény teljes bevételét ugyanis a Szívkalács jótékonysági akciónak ajánlják fel. “A Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány évek óta azon dolgozik, hogy a Szegedi Gyermekklinikán gyógyuló szívbeteg gyerekek kezelését támogatni tudja. A Szívkalács akcióval idén is segítünk az alapítványnak, és így a szívbeteg gyerekeknek a gyógyulásban” – mondta el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb