Sport

Sárközi Róbert: bevédtük Buda várát, irány Kassa!

Zajlik az élet a szegedi Sárközi MMA Team háza táján, mint a közismert promóter-trénertől megtudtuk, azt követően, hogy múlt szombaton a szegedi színekben versenyző Juhász Beáta óriási meglepetésgyőzelmet aratott a szlovák celeb-fighter Veronika Zajícová ellen a budapesti RFA gálán, most hétvégén Bakhit Márkóra vár egy kiadós csata Kassán. A Real Fighting Arena 14 névre keresztelt gála különlegessége, hogy a három magyar résztvevő közül egy felvidéki, egy kárpátaljai és egy pedig vajdasági származású, vagyis mindhárom srác más-más határon túli, magyar lakta területről érkezik az összecsapásokra.

3-4000 néző előtt szerezte meg az underdog Bereczki Dominik az RFA szervezet címét az addigi bajnok Teo Mikelić-től, de a gálán egy szegedi siker is született, nem is akármilyen. A Sárközi MMA Team színeiben küzdő Juhász Beáta egyhangú pontozással győzte le a szlovákok sztárbunyósát, aki a ketrecen kívül a közösségi médiában is nagy névnek számít. A szegedi nevelésű lány egyhangú pontozással, három menetben győzte le Veronika Zajícovát, ami már csak azért is nagy szó, mert a szlovák (sport)média előzetesen biztosra vette az utóbbi dominanciáját.

A szegedi csapat szombat este a felvidéki Kassán, a Steel Arénában lép ketrecbe, versenyzőjük, a zentai születésű Bakhit Marko pár hónapja pont az RFA-nál írt történelmet:

az akkor még első meccses sportoló óriási meglepetést okozva győzte le a szervezet első számú kihívóját, úgy, hogy gyakorlatilag minimális eséllyel, azért hívták oda, hogy a lengyel Tobiasz Le valakit könnyedén legyőzhessen, mielőtt a bajnoki címért megy. 

A harmatsúlyú összecsapáson Marko ellenfele a 27 éves David Martinik lesz, aki elég vegyes mérleggel bír a profik között: 5 győzelem, 5 vereség, az előbbiek közül viszont 4 idő előtti befejezést takar, két kiütéssel és két feladásos győzelemmel.

Az est főmérkőzése egyébként egy hosszú ideje várt visszavágót hoz majd két szlovák ikon, Sebastián Fapš és Matěj Kozubovský között. Az első találkozójuk 4 leütést és durva csatákat hozott, amelyek maradandóan beírták magukat a cseh-szlovák állóharcos színtér történetébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb