Mindenmás

Napi pakk: egy fokkal és jótékonysági akcióval érkezik a vasárnap, folytatódnak a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai

Elérkezett a hét utolsó napja is Szegeden, amely javarészt napsütéses és szeles időjárással fog telni. Szívkalács jótékonysági akciót tartanak ma, advent első vasárnapján Szegeden, de folytatódnak a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai is a városban, mutatjuk is, mik közül lehet válogatni. Ez itt a hét utolsó Szeged365 Napi pakkja, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ferenc, Olívia, Lúciusz, Xavér, és Zoárd nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 75 éve látta meg a napvilágot Ozzy Osbourne angol rockénekes a Black Sabbath együttes tagja.
  • 52 éve született Till Attila televíziós műsorvezető,
  • 38 éve pedig Amanda Seyfried amerikai színésznő, modell, aki Sophie-t játszotta a Mamma Mia! filmben.
  • 31 éve küldték el az első sms-t. Az első SMS-t, “Boldog karácsonyt” szöveggel 1992. december 3-án a Vodafone hálózatából küldte az angliai Neil Papworth. 

NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN, DE MELEGÜNK NEM LESZ

A szombat délutáni szeles-esős időt követően vasárnap már javarészt napsütéses időjárásunk lesz Szegeden, még akkor is, ha melegünk nem lesz. A fagyos reggelt követően napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

A hét utolsó napján az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, több felhő északon, északkeleten és keleten lehet, itt hózáporok, kisebb havazás kialakulhat, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó, ez Szegeden még nem valószínű. Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓT TARTANAK MA SZEGEDEN

December 3-án a Keresztpont Református Közösség egész napos programmal vár minden érdeklődőt – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Az eseményen idén is megtartják a Szívkalács jótékonysági akciót, melynek bevételét a Szegedi Gyermekklinika Kardiológiai osztályának ajánlják fel.

MA IS IZGALMAS PROGRAMOKKAL VÁR A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK PROGRAMSOROZAT

  • 15.00 Szegedi Fekete István Általános Iskola és Nem Adom Fel Al. F.É.K.ezz Velünk! FlashMob
  • 17.00 Adventi gyertyagyújtás: Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss Rigó László püspök Közreműködik a Partiscum Kórus
  • 17.40 Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete: Adventi zenés FlashMob Ébredj ember!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb