Sport

Nem fáj(t), Rocky! Lengyelország legjobb nagyközépsúlyúja felett aratott magabiztos győzelmet a szegedi Kis Máté

“A fogyasztás nagyon kemény volt, de a lengyel srác még keményebb lesz” -mondta a telefonba a ma esti meccse előtt a szegedi rendőr-ökölvívó Kis Máté, aki egy 8 menetes összecsapáson húzott kesztyűt a rutinos lengyel ranglista-vezető Robert Talarek ellen Budapesten. A Szeged Sportolója díjas, a Legszegedibb Szegediek sportolói mezőnyében jelenleg harmadik helyen tanyázó ökölvívó taktikusan, egyben kő keményen dominálta végig a találkozót, a végén pedig a pontozóbírók egyhangú döntését követően az ő kezét emelték a magasba.

Szép előkészítések, villámgyors szögváltások és kegyetlen kombinációk jellemezték a februárban az IBO nagyközépsúlyú interkontinentális övét parázs csatában elhozó szegedi bunyóját.

Az ellenfele, a lengyel Robert Talarek sem volt piskóta, aki annak dacára, hogy betöltötte a 40. életévét, keményen állta a sarat, sőt, egy kicsivel talán jobb teljesítményt is nyújtott, mint azt várni lehetett tőle. A 27-22-3 mérleggel rendelkező, magas KO rátájú (a 27 győzelméből 18-at nyert kiütéssel) bokszoló a fentiek dacára egyetlen percre sem tudta átvenni az irányítást, a Szeged Box Club versenyzője az összes menetet el tudta hozni.

A mérkőzést az alábbi videóban lehet visszanézni (érdemes), Gál Ferenc tanítványa 1 óra 45 percnél lép a szorítóba:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb