Sport

Jövő tavasszal címmérkőzés! Nincs megállás a szegedi Kis Máténak, miután legyőzte Lengyelország legjobb nagyközépsúlyúját – exkluzív interjú a szegedi bajnokkal

Irtó büszkék vagyunk a szegedi rendőr-ökölvívó Kis Mátéra, aki, mint ahogy beszámoltunk róla, egy 8 menetes összecsapáson húzott kesztyűt a rutinos Robert Talarek ellen, s aratott magabiztos győzelmet Lengyelország legjobb nagyközépsúlyúja felett. A hétvégi mérkőzést követően el is csíptük a szegedi bajnokot egy beszélgetésre, aki elmondta, nincs megállás, jövőre címmérkőzés, amire az ünnepek után már kezdi is gőzerővel a felkészülést.

FELEMELŐ ÉRZÉS VOLT SZÁMOMRA, MENNYI SZURKOLÓM ELKÍSÉRT

Mint a Szeged Sportolója díjas, a Legszegedibb Szegediek sportolói mezőnyében előkelő helyen tanyázó ökölvívó elmondta, borzasztó jó érzés volt számára, hogy szegedi és vásárhelyi szurkolói közül közel 100-an elkísérték a New School Promotion profi ökölvívó gálájára. “Nagyon felemelő érzés volt, s igazi motivációt adott számomra, hogy ennyien támogattak ezen az úton a nehéz lépcsőfok előtt, s ezért hálás vagyok a szurkolóimnak” – mondta el Kis Máté.

JOBBAN ELFÁRADTAM MENTÁLISAN, MINT FIZIKÁLISAN

Az ökölvívó elmesélte, nagyon kemény csatát vívott ellenfelével, mentálisan jó alaposan ki is fárasztotta a mérkőzés, hiszen nagyon nagy koncentrációt igényelt tőle ellenfele ütéseinek kivédése. “Azt mondhatom, hogy jobban elfáradtam mentálisan, mint fizikálisan. Úgy érzem, a mentális nyomás rányomta a fizikális teljesítményemre is a bélyegét, de ahhoz képest úgy gondolom, jól bírtam ezt a nyolc menetet” – emlékezett vissza Kis Máté. Mint mondta fantasztikusan felemelő érzés volt, amikor kimondták a nevét a ringben, hogy győzött, hiszen ezzel beérett sok-sok hónap munkájának gyümölcse.

NINCS MEGÁLLÁS, MÁRCIUSBAN CÍMVÉDÉS

Hozzátette, elégedett a teljesítményével, de mindig van hova fejlődni. “Nagyon sokat kell még tanulni ahhoz, hogy odajussak a világbajnoki címmérkőzéshez” – mondta el. A szegedi ökölvívó azt is elárulta, most egy rövid pihenő következik, amit családja körében tölt el, majd az ünnepeket követően újra fejest ugrik az edzésekbe. “Ha minden jól megy, a New School Promotion ígéretet tett arra, hogy márciusban címvédés következik, de a helyszínt még nem tudom” – tudtuk meg Mátétól, aki addig is azon fog dolgozni, hogy márciusban is a lehető legjobb formáját nyújtsa majd.

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb