Szegedi ArcokVideo365

Bosch Car Service és profi műszaki vizsgabázis, egy nagy meglepetéssel – a szegedi Kalmár Motornál bármit (is) megjavítanak

Profi, minden igényt kielégítő műszaki vizsga bázissal és Bosch Car Szervizzel bővült a már 40 éve a motoros társadalmat – és most már az autóst is – szolgáló, Algyői úti Kalmár Motor. Így, hogy már a tél konkrétan ránk rúgta az ajtót, elmentünk hozzájuk megkérdezni, mit kell csinálni a kocsinkkal, hogy ne maradjunk az út szélén a legzordabb napokon.

Igen komolyan rá tud törni az emberre az ideg, ha az autója a téli mínusz 10 fokban, az éjszaka közepén, valahol, ahol kilométerekre csak a pusztát látni, lerobban. Ne is nagyon menjünk bele ebbe a horror sztoriba! Előzd meg te is a bajt és nézesd át a kocsidat, már csak azért is, mert a Kalmár Motor Szerviznél egyébként, ha

betérsz egy gumicserére, a srácok teljesen ingyen, az utolsó csavarig átvizsgálják a vasat.

INGYEN TIPPEK ÉS GYORS MUNKA

Kohajda Miklós szervizvezető adott is néhány jó tanácsot. Először talán a legfontosabb a fékek ellenőrzése, mert akkor van igazán baj, ha nem tudunk megállni. Ezek után nyilván fontos még a fagyálló és szélvédő mosó folyadékok fagyáspontja. Akkor sem kell izgulni, ha azt se tudod, hogyan kell felnyitni a motorháztetőt.

Miklós és kollégái, annak köszönhetően, hogy egyszerre 3 munkaállomáson is tudnak dolgozni, 1-2 napon belül tudják fogadni a kocsidat, de az sem kizárt, már aznap ránéznek a gépre és megmondják mi a szitu.

TE AZ AGGÓDÓS AUTÓTULAJ VAGY A MÁR-MÁR TÚL LAZA VAGY?

Főszerkesztőnket, Kisházi Sándort nem hagyta a nyugodni a téma, hogy milyen állapotban vannak a szegedi autók. Mielőtt nagyon megijednél, előre elmondjuk, jó hírt hoztunk. A szervizvetető meglátása szerint a kocsik többsége Szegeden jó állapotban van, de emellett nem szabad azt elfelejteni, hogy még a jól karbantartott kocsit is időnként át kell vizsgáltatni.

Miklós azt is elmondta, a szegedi autósoknak két fajtája létezik. Néhányan már akkor is viszik a szervizbe a kocsit, ha az nem úgy zörren egyet, ahogy az megszokott és rajtuk kívül a másik véglet hajtja még gépeit az utakon. Ők már csak akkor fordulnak az Algyői úton álló szervizbe, amikor nagy a baj. Ez utóbbinál csak az a probléma, hogy ha nagyobb baj, a javítási költség is nagyobb. Így tehát végső soron az aggódó autósok lehetséges, hogy még spórolnak is picit.

AKCIÓKBAN IS SZAKTUDÁSBAN SEM UTOLSÓK

Az az akció se piskóta, hogy ingyenesen átvizsgálják a kocsit téli gumicsere esetén, de a december 20-ig tartó 20%-os kedvezmény a ruházati termékekre is igazán csábító. Főleg, ha olyan embernek keresel ajándékot karira, aki oda meg vissza a motoros, autós cuccokért.

Természetesen egy szerviznél az ember nem csupán az árakat nézi. Az is fontos, hogy az ott dolgozók milyen szakmai tudással vannak felvértezve. A Kalmár Motor Kft. ezen a téren is büszkélkedhet, ugyanis a szegedi szakképzés színvonalának és presztízsének emelése terén elért teljesítményüket “Szeged szakképzéséért” díjjal ismerte el a Szegedi Szakképzési Centrum.

Kalmár Motor műszaki vizsgabázis és Bosch Car Service

Szeged, Algyői út 58.

Nyitva: h-p 09:00-17:00, szo 09:00-12:00

www.kalmarmotor.hu

+36 62 466 176

Szöveg: Reichenberger Rajmund

Riporter: Kisházi Sándor

Videó: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb