Szegedi Arcok

Több éves fizikai és lelki erőszak után, két pici gyermekkel menekült egy édesanya Szegedre – most két mesterember segített kifesteni a család új otthonát

Bántalmazott anyukán és két kisgyermekén segített önzetlenül Geiszt Tamás és édesapja, János, akik vállalták, hogy kifestik az agresszív, bántalmazó párja elől menekült család új otthonát Szegeden. A fiatal szobafestő szerint segíteni a legtermészetesebb dolog, ha az ember megteheti, ez pedig az édesanyának hatalmas segítség, a legcsodálatosabb karácsonyi ajándék, amit csak kaphatott.

“HITTEM, REMÉNYKEDTEM, HOGY JOBB LESZ”

Mint beszélgetésünkkor az édesanya elmesélte, párjával, először szépen indult közös életük, három és fél évet töltöttek együtt, született is két gyermekük kapcsolatukból. Tavaly decemberben azonban megváltozott minden. A férfi, aki már korábban is előfordult, hogy bántalmazta feleségét rossz társaságba keveredett, s ennek hatására a helyzet egyre súlyosabbá vált. Mint az édesanya elárulta, mindenki azt kérdezi tőle, miért tűrte, de, mint elmondta, két kisgyerekkel nem olyan könnyű bármerre is lépni. “Hittem, reménykedtem, bíztam benne, hogy jobb lesz” – mondta el. Hozzátette, mivel apuka nélkül nőtt fel, nem akarta, hogy ezt a gyermekei is átéljék.

ODÁIG FAJULT A HELYZET, HOGY KI KELLETT HÍVNI A RENDŐRÖKET

Végül tavaly karácsony körül jutott el oda, hogy ezt nem tűrheti tovább. Akkor már annyira elfajult a helyzet, hogy a szomszédok kihívták a rendőröket is a családhoz, aki idén január óta börtönbüntetését tölti. Az édesanya életében egyik csapás jött a másik után, főbérlőjük ugyanis közölte, nem maradhatnak tovább, így az anyukának a két picivel mennie kellett. Szerencséjükre egy szegedi lakástulajdonos felvette velük a kapcsolatot, s kaució nélkül rendelkezésükre bocsátotta lakását, ami óriási segítség volt az anyukának.

TELJESEN ELÖLRŐL KELLETT KEZDENIÜK MINDENT

Ahogy az édesanya elmondta, egy teljesen üres lakásba érkeztek, pokrócokon aludtak, s csak szép lassan alapítványi segítséggel sikerült bútorokhoz jutniuk. Az anyuka három munkahelyen dolgozott, a hét hét napjából hetet, hogy fenn tudja tartani az albérletet. Idén novemberben újabb csapás érte az édesanyát: kiderült epilepsziás, ami még jobban megnehezíti mindennapjaikat.

SZEGEDEN NEM VOLT JELENTKEZŐ, EGY OROSHÁZI APA-FIA FESTŐ PÁROS SIETETT A SEGÍTSÉGÜKRE

A család támogatására a szegedi Fatima Ház Alapítvány kért segítséget, hogy otthonuk szebb és lakájosabb legyen. Hetekig nem volt jelentkező. Azonban az orosházi Geiszt Tamás és Geiszt János szobafestő apa-fia páros, amint értesült a felkérésről, azonnal felajánlotta a szolgálatait. Mint Geiszt Tamás elmondta nekünk, úgy gondolta, számára az Orosháza-Szeged út nem távolság azért, hogy mosolyt csaljon a család arcára, édesapja pedig mikor megismerte az édesanya történetét, habozás nélkül úgy döntött, ő is besegít.

MÉG FEL IS TAKARÍTOTTAK ÉS VISSZA IS PAKOLTAK MINDENT

Így az egyik vasárnap el is látogattak Szegedre, s tulajdonképpen egy fél nap alatt kifestették a család otthonát. Sőt, még arra is gondjuk volt, hogy feltakarítsanak és visszapakoljanak mindent maguk után, hiszen tudták, hogy az anyuka, aki epilepsziája miatt előzőleg kórházban feküdt, még gyengélkedik, s ezzel is szerettek volna valamennyi terhet levenni a válláról. “Én is tudom, hogy milyen lent lenni, boldogulni nehéz körülmények között, hogy mennyit számít ezekben az időkben, ha egy kis örömet, pár boldog órát csempész valaki az életükbe” – mondta el Geiszt Tamás.

ENNÉL SZEBB KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT NEM IS KAPHATTAK VOLNA

Mint az anyuka fogalmazott, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattak volna. Nagyon jólesett neki a festők kedvessége és figyelmessége, akik még a gyerekeknek is megengedték hogy velük együtt fessenek a szobákban.

A fotókat köszönjük Geiszt Tamás, festőnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb