GasztroSzegedi ArcokVideo365

Ha le akarod nyűgözni az ünnepi asztalnál a családot: fűszeres, vilmoskörtés bejgli különlegességgel hódít idén karácsonykor a Reök Kézműves Cukrászda

Közel egy éve számoltunk be nektek arról, hogy a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda a Magyar Cukrász Ipartestület rangos versenyén mákos bejglijével bezsebelte az Év Bejglije címet. Nos, a cukrászda idén sem aprózta el: ezúttal az ínyenc kategóriában egy igazán extravagáns bejgli különlegességgel mérettették meg magukat, mellyel a negyedik helyet érdemelték ki a nívós versenyen. Van okunk a büszkeségre, hiszen, mint Novák Ádám mestercukrásztól megtudtuk, eredményükkel Csongrád-Csanád vármegyében ők lettek a legjobbak.

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén negyedik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

PIKÁNS ÉS EXTRAVAGÁNS SÜTEMÉNY A KARÁCSONYI ASZTALRA

A Fűszeres Vilmos névre hallgató bejglikölteményről Ádám elmondta, hogy alapjában a mandula és a dió harmonikus íze ötvöződik a süteményben, amit egy kis Amaretto likőrrel bolondítottak meg, hogy fokozzák a mandula markáns ízvilágát. Itt azonban még nem állt meg a REÖK Kézműves Cukrászda kreatív csapata, fűszeres vilmoskörte lekvárt csempésztek töltelékként a bejgli közepébe, ami még ellenállhatatlanabbá varázsolja ezt a karácsonyi édességet. Ez a különleges lekvár ugyanis a benne lévő vilmoskörte kompóttal hódítja meg a sütemény rajongóit, amit vilmoskörte vodkával varázsoltak még pikánsabbá. Ehhez jönnek még a karácsonyt idéző fűszerek, mint a gyömbér, a vanília, a lime, a citrom és a kardamom.

VÁRMEGYÉNKBŐL A REÖK CUKRÁSZDA BEJGLIJE LETT A LEGJOBB

Egy biztos, ezzel a bejgli csodával nem lőhetünk mellé az ünnepi asztalnál, a család apraja-nagyja imádni fogja, ahogy az Ipartestület is nagyon pozitív visszajelzést adott róla. Mint Ádám elárulta, minimális pontszámmal maradtak csak le a dobogóról, de így is Csongrád-Csanád vármegyéből az ő bejglijük bizonyult a legjobbnak.

MÁR KAPHATÓ A FŰSZERES VILMOS NEVŰ BEJGLI KÜLÖNLEGESSÉG

A mestercukrász arra is felhívta a figyelmünket, december elseje óta kapható náluk a Fűszeres Vilmos nevű bejgli csoda, s láthatóan vendégeik is gyorsan megszerették, így, ha szeretnél egy igazán különleges desszertet az ünnepi asztalra, érdemes már most előrendelned, hiszen nagyon kelendő.

Videónkban meg is nézheted, hogyan néz ki ez az extravagáns karácsonyi sütemény, s azt is megtudhatod, hogyan született meg ennek a különlegességnek az ötlete.

A Fűszeres Vilmos névre hallgató különlegesség már előrendelhető a REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdákban, az előbbinél a 06 30 668 8059, az utóbbinál a 06 30 875 3585 számon.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb