Közélet

Hatalmas gubancot okozott a reggeli áramkimaradás a SZETÁV-nál, az egész városban leállt a távfűtés és melegvíz sincs sok helyen (frissítve)

Mint megírtuk, áramszünet volt szerdán kora reggel Szegeden. Rengeteg helyről írtatok, hogy szünetel a szolgáltatás, majd egyre csak jöttek az üzenetek, hogy már fűtés és melegvíz sincs a lakásokban. A zavar okairól érdeklődtünk az MVM-nél, és a SZETÁV-nál is. Előbbi még nem válaszolt a kérdéseinkre, a SZETÁV-tól pedig Dr. Bozsó Gábor, műszaki vezető telefonon jelezte szerkesztőségünknek, hogy sajnos nagy a baj, az áramkimaradás hatalmas gubancot okozott a fűtőműveknél és a hőközpontokban.

Mint Dr. Bozsó Gábor, műszaki vezetőtől megtudtuk, jelenleg az egész városban szünetel a szolgáltatás, sem fűtés, sem melegvíz nincs. Mint mondta, a hirtelen jött áramszünet az összes kazánt, fűtőművet és hőközpontot leállította.

AZ ELMÚLT 10 ÉV LEGNAGYOBB ÜZEMI ESEMÉNYE TÖRTÉNT

Azt is kiemelte a műszaki vezető, hogy ő még ekkora leállást soha nem tapasztalt Szegeden. Az elmúlt 10 év legnagyobb üzemi eseménye történt ma reggel, és jelenleg még nekik sem szólt az MVM arról, hogy mi okozta az áramkimaradást Szegeden. 25 fűtőmű és 235 hőközpont állt le, a teljes területen szünetet okozva, a rendszerek pedig bizony nem egy-két perc alatt állnak helyre, beletelik egy kis időbe, mire újraindítanak mindent és újra meleg lehet a radiátor otthonunkban.

LEGYÜNK TÜRELMESEK

A SZETÁV türelmet kér minden szegedi lakostól, teljes kapacitással dolgoznak azon, hogy mielőbb visszaálljon a fűtés a lakásokban, és újból legyen melegvíz minden otthonban. Reményeik szerint délutánra sikerül minden problémát orvosolni, de amennyiben este még mindig nem lesz fűtés, vagy melegvíz valakinél, az jelezze a szolgáltatónak a 06-62-540-540 / 1 , 06-62-548-854 telefonon, vagy az [email protected] mail címen!

Legyünk türelmesek és kitartás mindenkinek, főként a SZETÁV munkatársainak!

FRISSÍTVE: VÁLASZOLT AZ MVM

Cikkünk megjelenését követően válaszolt az MVM azzal kapcsolatban, hogy mi volt a probléma. Így írnak válaszlevelükben: “ma reggel a MAVIR nagy feszültségű sándorfalvi 400/132 kV-os alállomáson üzemzavar történt, amelynek nyomán az MVM Démász Áramhálózati Kft. elosztóhálózati berendezései védelmi működést hajtottak végre annak érdekében, hogy ne történjen nagyobb kiesés.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb