Szegedi Arcok

A szegedi borbélyok a legönzetlenebbek: új frizurát hozott a Mikulás a nevelőszülőknél élő Szent Ágotás gyerekeknek (galériával)

Hatalmas volt a nyüzsgés, az izgatott gyermekzsivaj december 6-án, Mikuláskor a Barber Shop Budapest szegedi üzleteiben. A jószándékú borbélyok ugyanis egy kicsit a nagyszakállú Télapó bőrébe bújtak, s új frizurával lepték meg a nevelőszülőknél élő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondoskodása alatt álló gyermekeket. A megható, boldog pillanatokban mi is ott jártunk a Feketesas utcai üzletben, ahol Takács Péterrel, a Barber Shop Budapest szegedi Franchise partnerével beszélgettünk.

Mint Takács Péter elmesélte, immáron harmadik alkalommal lepik meg borbélyaival Mikulás alkalmából egy hajvágással azokat a gyerekeket, akiknek más módon nem biztos, hogy lehetősége nyílna rá. Így december 6-án, két szegedi üzletükben 12-12 nevelőszülőknél élő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondoskodása alatt álló gyermeknek varázsoltak az ünnepekre trendi, menő frizurákat, pont olyat, amilyet a kis vendégek óhajtottak.

MÉG A SZABADNAPOS BORBÉLYOK IS BEJÖTTEK A GYEREKEK KEDVÉÉRT

Mint Péter elmondta, nagyon jó érzés volt számára, hogy már a szervezéskor szinte “verekedtek” borbélyai a lehetőségért, hogy szeretnének részt venni a jótékonysági hajvágásban, volt olyan, aki a szabadnapján jött be csak azért, hogy örömet szerezhessen a gyermekeknek. “Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kollegákkal dolgozhatok együtt” – mondta el Péter. Hozzátette, ő maga is nagy izgalommal tekintett az eseményre, s úgy érzi, abszolút jól sikerült minden.

CSÍKOK, HAJTETKÓK, EXTRÉM VÁGÁSOK: A GYERMEKEK MINDEN KÍVÁNSÁGÁT TELJESÍTETTÉK

Az esemény fénypontja viszont kétségkívül a sok boldog gyermeki mosoly volt, ahogy elégedetten szemlélték új frizurájukat a tükörben. Mint Pétertől megtudtuk, kis vendégeik határozott elképzelésekkel érkeztek, milyen frizurát is szeretnének maguknak, az akár extrém kívánságokból sem volt hiány az eseményen, melyeket természetesen a borbélyok örömmel teljesítettek is. Mentek a csíkok, a hajtetkók, az extra vágások, melyekkel a gyerekek elbüszkélkedhetnek például az iskolában társaiknak. Sőt, az új frizurák mellé egy-egy mikuláscsomaggal is meglepte a nagyszakállú Télapó a gyerekeket.

HOSSZÚRA NÖVESZTETT HAJJAL KÉSZÜLTEK A GYEREKEK A NAGY HAJVÁGÁSRA

“Ilyenkor karácsony előtt nagyon sok támogatást kap az Ágota Közösség, melynek mi nagyon örülünk. Ezek a gyerekek mind nagy traumákat éltek át, amikor kiemelték őket családjukból, ezért különösen fontos, hogy figyeljünk rájuk. Akik itt vannak, mind nevelőszülőknél élnek, biztonságban vannak, de egy-egy ilyen lehetőség mindig nagy öröm nekik” – mondta el Hajó Edina a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársa. Mint kiemelte, nem először kedveskednek a szegedi borbélyok kis védenceiknek ezzel az akcióval, legutóbb húsvétkor volt lehetőségük egy jótékonysági hajvágásra, amit olyannyira élveztek a gyerekek, hogy most többen is hosszúra hagyott hajjal érkezte, hogy itt szép, új frizurát kaphassanak.

JÖVŐRE FOLYTATÓDIK A JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ

Mint Pétertől megtudtuk, nincs megállás, jövőre folytatják jótékonysági hajvágásukat. Legközelebb a húsvéti ünnepekre készítenének új frizurákat a gyerekeknek, majd egy év múlva decemberben terveik szerint egy még nagyobb volumenű jótékonysági hajvágási akcióval jelentkeznek.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb