Kikapcs

Hallottátok már? Holnap nyitja meg kapuit Szeged legújabb mozija, a Kárpátia Filmszínház!

Készüljetek, mert holnap egy szuper esemény lesz Szegeden. Tudjátok, hogy mennyire odavagyunk a filmekért, ugye? Na, akkor figyeljetek: holnap nyitja meg a kapuit a Kárpátia Filmszínház, a Délvidék Házban. Ez nem egy átlagos mozi, hanem valami egészen különleges!

Belépve oda, mintha visszarepülnénk az időben, a magyar mozgókép aranykorába. Elképesztő enteriőr, állandó filmtörténeti plakátkiállítás, és még egy kettőszáz férőhelyes nézőtér is van! A különlegességekről pedig… hát, mondanom sem kell, imádni fogjátok: magyar filmek plakátjaiból nyílik kiállítás, és a Kárpátia Borház a szokásos nassolnivalók mellett a Kárpát – medence legkiválóbb boraival is várnak bennünket.

De tudjátok, mi a legjobb része? A megnyitó programja! Holnap délután 4-kor kezdődik az egész, és nem akárkik nyitják meg a mozit: Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár és Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos! És mintha ez még nem lenne elég, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kamarazenekara is fellép, Sztankay Ádám műsorvezetésével.

És hallottátok már? 16:45-kor a Szegedi Tudományegyetem és a filmszínház közötti együttműködést is aláírják: a Szegedi Tudományegyetem oktatási-rektorhelyettese, Dr. Gelén Klára és Dr. Szabó Pál Csaba, aki a Magyar Házak Nkft. ügyvezetője írják alá a megállapodást. Ez aztán tényleg történelmi pillanat lesz! Az esemény rangját mutatja, hogy információink szerint ott lesz Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, és Dr. Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is.  

Aztán este, 17:30-kor pedig Sára Sándor “80 Huszár” című filmklasszikusát vetítik, és a köszöntőt Benkő Péter, érdemes művész mondja. Ez már csak hab a tortán! És itt is hangsúlyoznánk: teljesen ingyenes a program.

Szóval, ha van kedvetek egy kis kulturális kikapcsolódásra, gyertek, és nézzük meg együtt! Tudom, hogy imádni fogjátok ezt a helyet, pont olyan, mint amilyeneket szeretünk. Alig várom, hogy együtt élvezzük a szegedi estéket, hiszen innentől kezdve vár mindenkit Szeged legújabb mozija. A további vetítésekről és a jegyekről az információkat itt tudjátok lekérdezni: Jegyeket a helyszínen vagy a karpatiafilmszinhaz.hu-n szerezhetünk.

Ráadásul van egy szuper játékunk is: KATTINTS IDE és nyerd meg a kétszemélyes jegyed Szeged legújabb mozijába: Te választod ki melyik előadásra szeretnél beülni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb