Sport

Remekelt az év utolsó bajnokiján a Pick Szeged, tíz gólos győzelemmel ünnepelték a Pick Aréna születésnapját

Parádésan zárta az évet a Pick Szeged, péntek este magabiztos, 39-29-es győzelmet arattak a Budakalász csapata ellen a Pick Arénában. A meccs előtt repültek a plüssök, amit a klub majd ismét egy jótékonysági szervezetnek ajánl fel. Az ötletgazda – 2009-ben volt az első -, Horváth Levente számolt vissza, mielőtt a rengeteg kabala beborította volna a pályát – számolt be róla a klub. A csapat ezzel győzelemmel ünnepelte a Pick Aréna második születésnapját is, a csarnokot ugyanis pontosan két évvel ezelőtt, 2021. december 9-én adták át.

A lelátón ott ültek a kövegyiek, akiket a szegediek csapatbusza hozott el a meccsre, de az SZTE Gyakorló Általános Iskola tanulói, vagy éppen az algyői kézilabdázók is nagy lelkesedéssel szurkoltak a kékeknek. A lelátókon ezúttal rengeteg gyermek volt, éppen ezért nagyon különleges hangulata volt a meccsnek. A keretbe Mikler Roland, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek és Mario Sostaric nem került be, míg a fiatalok közül Rea Barnabás és Fekete Gellért is szerepet kapott. A Pick jól kezdett, pillanatok alatt megléptek a Budakalász ellen, 5-2-re is vezettek, így jött is a taps a lelátóról. A Budakalász viszont nem hagyta magát, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ez felébresztette a szegedieket, akik előbb egyenlítettek, majd ismét megszerezték a vezetést. Gleb Kalaras beállóból volt eredményes, de szilágyi Benjámin is rendre a kapuba talált, így a félidőben magabiztosan vezettek a kékek.

A MÁSODIK FÉLIDŐBEN SEM VOLT KÉRDÉS, HOGY MELYIK A JOBB CSAPAT

Nagy Martin védésekkel, Bodó Ricsi és Imanol Garciandía pedig gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy egyre nagyobb legyen a távolság a két csapat között a második játékrészben. Nem vett vissza a tempóból a Szeged, így nem adtak esélyt a Budakalásznak. A hajrában jöttek a fiatalok, és ami igazán nagy büszkeség, hogy volt olyan időszak, amikor négy szegedi születésű (Nagy, Szilágyi, Rea, Fekete) játékos is a pályán volt, és Fekete Gellért és Rea Barnabás is gólt szerzett, sőt, utóbbi nevéhez az év utolsó gólja fűződik. Az utolsó percben állva tapsolt a PICK Aréna közönsége, magabiztos győzelemmel búcsúztunk 2023-tól a Pick Szeged. 

Kárpáti Krisztián: – Jó darabig erőn felül teljesített a Budakalász, amihez gratulálok a vendégeknek. Nem volt könnyű felvenni a mérkőzés hőfokát több hiányzó nélkül. Ennél azért eggyel magasabb színvonalon kellett volna kézilabdáznunk, ma is kétarcú volt a csapat. Többet hibáztunk, mint amire számítottunk. Szép pillanat volt a klubunk életében, hogy az utolsó percekben négy szegedi születésű játékos volt egyszerre a pályán – mondta el a mérkőzést követően a szegediek vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb