Közélet

A Volánbuszok fele kimaradhat hétfőn a sztrájk miatt, volt némi összetűzés Csongrád-Csanád vármegyében

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke az Index kérdésére hétfő reggel megerősítette, hogy a Volánbuszok országos sztrájkja folytatódik, és jóval nagyobb részvételre számít, mint vasárnap.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta, hogy vasárnap 3760 járat maradt ki a bérükkel elégedetlen dolgozók munkabeszüntetése miatt. Hozzátette, hogy a mai napon még sokkal nagyobb összefogásra számít, melynek eredményeképp akár 19 180 járat is kimaradhat, ha a várakozásoknak megfelelő számú sofőr csatlakozik a sztrájkhoz.

BALHÉ CSONGRÁD-CSANÁDBAN

Az elnök azt is közölte az Index-szel, hogy egyre többen vesznek részt a munkabeszüntetésben; legfrissebb információi szerint a karbantartó munkások is a sztrájkolók csoportját erősítik. Dobi István egyébként a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet közösségi oldalán azt írja, hogy “a KKSZ Csongrád-Csanád vármegye alapszervezetének az elnöke, a mai napon összetűzésbe került a SZAKSZ területi elnökével és felszólította a sztrájk lebonyolítását felügyelő tisztségviselőnket, hogy ne folytasson agitációt a sztrájk mellett! Mi van? Normális ez a szakszervezeti vezető, tudja egyáltalán, hogy miről beszél? Felháborító!” – írta.

TÚLZÓ A 25 SZÁZALÉKOS BÉRKÖVETELÉS

Lázár János miniszter építési és közlekedési miniszter vasárnap bírálta a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet tárgyalási stratégiáját és túlzónak nevezte a 25 százalékos bérkövetelést. Erre reagálva Dobi István azt mondta: az élelmiszeráremelkedés és a rezsidíjak emelkedése mellett nem túlzó a követelésük. Most a legizgalmasabb a munkaharcunk, a miniszter úr is beavatkozott – tette hozzá a szakszervezeti elnök. 

Ha kíváncsi vagy, mely konkrét járatok maradnak ki a sztrájk miatt, ide kattintva ellenőrizheted.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb