KikapcsVideo365

Csordultig telt a szívünk szeretettel: ilyen volt Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusának szegedi koncertje az újszegedi Sportcsarnokban

Varázslatos hangulat uralkodott december 8-án, pénteken az újszegedi Sportcsarnokban, hiszen egy különleges koncertnek adott otthont Szeged. A Virginia State University Gospel Chorale Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa és a Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, David Bratton idézte meg a karácsony szellemét csodálatos hangjával a színpadon. Közel kétezren gyűltek össze a lélekmelengető estre, melyről a produkció közben, Vezér Dáviddal, a különleges showműsor szervezőjével beszélgettünk.

ÖRÖMTELI, MEGINDÍTÓ HANGULATOT VARÁZSOLTAK AZ ÚJSZEGEDI SPORTCSARNOKBA

A közönség csillogó szemei, olykor-olykor a meghatott könnyektől elhomályosult tekintete ragyogta be péntek este az újszegedi Sportcsarnokot. Nem véletlenül, hiszen a színpadon a Virginia State University Gospel Chorale énekelt, akik előadásuk során hihetetlen energiákkal töltötték meg a termet. Olyan hangulatot varázsoltak, ami pillanatok alatt beszippantotta a közönséget, és végignézve az arcokon, mindenki teljes átéléssel adta át magát a gospel zene szépségének. A koncert egyik legmeghatóbb pillanatai kétségkívül azok voltak, amikor külön a magyar rajongók kedvéért felcsendült az Ocean’s című szám a színpadon. Az érzelmes dal közben világítottak a mobil fények, melyek apró csillagként tündököltek, betöltve az egész nézőteret.

„KI LEHET ELLENÜNK, HA ISTEN VELÜNK”

„A kórus tagjai annyira jó lelkülettel jönnek. Ez számukra, és nekünk, szervezőknek is a missziónk, hogy adni szeretnénk a közönségnek. Ugye itt egy vallási, egy egyházi műfajról van szó, mindannyian hívők vagyunk és szeretnénk a hitünket ilyen módon bemutatni. Gyakorlatilag dicsőítő zenéről van szó, Jézushoz, a Mindenhatóhoz énekelnek a kórus tagjai” – árulta el Vezér Dávid. Hozzátette, a személyes életében azt tapasztalta, ha valamilyen nagy nehézséggel találkozik, ami az ő képességeit meghaladja, akkor, ahogy a Biblia is írja, imádkozni kell és dicsőíteni Istent. „És ki lehet ellenünk, ha Isten velünk. Ezt az üzenetet hoztuk el többek között ide Szegedre is” – mondta el.

DAVID BRATTON HANGJA IS SZÍVBŐL SZÓLT A SZEGEDI KÖZÖNSÉGHEZ

A szegedi koncert különlegessége pedig, hogy a kórussal színpadra lépett a Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, David Bratton is. „David Bratton a Gospel Karácsony visszatérő tagja. Én úgy tekintek rá, hogy ő mindig egy biztos pont, ha rajtam múlik, minden koncertünkön itt lesz. David nagyon jól érzi a mi európai gondolkodásunkat, stílusunkat és nagyon jól tud kapcsolatot teremteni a közönséggel” – mondta el a szervező. Hozzátette, az az üzenet, az a lelkület, amit a szólista is magával hoz ezekre a koncertekre, az azonos azzal, amit a szervezők is szeretnének bemutatni a közönségnek.

HAGYOMÁNYT TEREMTENEK SZEGEDEN

Mint Vezér Dávid elmondta, alapvetően hagyományteremtő céllal érkezett idén először a Gospel Karácsony Szegedre. Úgy látja, a kórust, magát a zenei műfajt szeretettel és érdeklődéssel üdvözölte a szegedi közönség, így szeretnék ezt a varázst jövőre is elhozni városunkba, így, ha minden a tervek szerint alakul, 2024. december elején is a gospel zene csodálatos dallamaival öltöztethetjük ünnepi díszbe szívünket az adventi időszakban.

Nézd meg videónkkal a koncert egy-egy örömteli pillanatát, hogyan varázsolta el a kórus a szegedi közönséget:

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb