Sport

A Legszegedibb Sportoló díjas Nagy Péter már Dohában van, jövőre szeretné kvalifikálni magát a párizsi olimpiára

Mitykó Veronika és Nagy Péter személyében két magyar is szerepel a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) e heti, katari Grand Prix-versenyén, amely az ötödik állomása a párizsi olimpiára kvalifikáló, hét viadalból álló sorozatnak. Mint megtudtuk, a hétvégén még átvette a Legszegedibb Sportoló díjat tőlünk, és már be is vette Dohát, most onnan jelentkezett.

“Lassan vége az első napnak. A szálloda remek, az edzés itt van a szállodában szóval kiváló a körülmény. Délelőtt egy kicsit sétálgattunk is a hotel körül” – írta Nagy Péter a közösségi oldalán.

JÖVŐRE SZERETNÉ MAGÁT KVALIFIKÁLNI AZ OLIMPIÁRA

Az ólomsúlyú szegedi Nagy Péter egyébként nem tűzött ki különösebb célt maga elé Dohára, már csak azért sem, mert jó edzésnapok után a múlt hét közepén gyakorlás közben fájni kezdett a térde. Az orvosi vizsgálat nem állapított meg nála sérülést, de óvatosabbá tette a mostani fellépést illetően. Ő csütörtökön szerepel a plusz 109 kilósok kategóriájában a katari viadalon, amelyen 375-380 kilós összeredménnyel már beérné. Ennél persze jóval több kell, ha ott akar lenni a párizsi olimpián, márpedig ez a célja, a négy mázsa feletti teljesítménnyel azonban csak a jövő évi két kvalifikációs állomás egyikén kíván kirukkolni.

RÉSZT KELL VENNIE A GP-N

A 37 éves, korábbi háromszoros Eb-bronzérmes Nagy Péter az MTI-nek elmondta, hogy az e heti GP-n amúgy számára kötelező a megjelenés, és ha rajthoz nem is állna, a mérlegelésen és a bemutatáson ott kell lennie. Távolmaradás esetén eleve kútba esne a jövő évi ötkarikás szereplése, mert nem lenne meg a kötelező öt versenyrajtja. Az IWF előírása szerint a hét kvalifikációs viadal közül ötön részt kell vennie annak, aki párizsi kvótára áhítozik.

Láttad már, hogy hogy vették át a Legszegedibb Szegediek díjait? Mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb