Közélet

Meglepetés, szerdára: Varga Mihály gondolt egyet, és megjelent ma Röszkén

Varga Mihály tárcavezető előzetes bejelentés nélküli látogatást tett Röszkén, ahol elmondta, hogy Magyarország biztonsága az első, ezért a pénzügyőrök az előírásokat betartva ellenőrzik a kamionokat.

Ütemesen, zavartalanul és biztonságosan halad a Szerbiából érkező teherforgalom beléptetése Magyarországra – jelentette ki Varga Mihály, miután előzetes bejelentés nélküli látogatást tett Röszkén, a magyar-szerb határátkelőnél – közölte a Pénzügyminisztérium .

NAPI 600-650 KAMION HALAD ÁT RÖSZKÉN

A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország biztonsága az első, ezért a pénzügyőrök a lehető leggyorsabban, de a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartva ellenőrzik a szállítmányokat. Röszkén kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: a beléptetést Magyarországra a rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút egyszerre két sávon végzi, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai pedig két röntgen segítségével ellenőrzik a járműveket. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy a röszkei határátkelőnél napi 600-650 teherautó halad át.

A LEGFORGALMASABB ÁRUFORGALMI HATÁR

A röszkei határátkelő az ország legfontosabb áruforgalmi határa, idén 180 ezer kamion lép át ennél a határátkelőnél. Ez a kapu az Európai Unió belépési pontja is. “A cél az, hogy ennél többet is lehessen fogadni, ugyanakkor az ország biztonságát is garantáljuk” – emelte ki Varga Mihály. “Magyarország, a magyar emberek biztonsága az első, ezért azt kértem a magyar pénzügyőröktől, hogy az illegális szállítmányok, így például a cigaretta és fegyvercsempészet kiszűrésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítsanak” – idézte Varga Mihályt a Pénzügyminisztérium.

Forrás: MTI, VG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb