Mindenmás

Dolgozott a csendes gyilkos Ásotthalmon, két ember került kórházba

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy ásotthalmi tanyaépületben. A lakók azonnal tárcsázták a 112-es segélyhívót, majd a ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre – tudtuk meg a vármegyei katasztrófavédelemtől.

Mint kiderült, a tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt a ház helyiségeiben. A lakók egy gázpalackról működő szieszta hősugárzót használtak. Végül a mentők két embert kórházba szállítottak. 

ÉLETMENTŐ LEHET A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

Az esettel kapcsolatban a katasztrófavédelem kiemelte, hogy a szén-monoxid ott keletkezik, ahol nyílt lánggal fűtenek, és nem megfelelő a szellőzés. Nem csak gázfűtésnél keletkezhet szén-monoxid. Ha elérhető a fűtőeszköz égéstere, látható a láng, akkor gondoskodni kell a légbevezetésről, mert szén-monoxid jöhet létre. Nem elegendő néha kinyitni az ablakot, állandó és automatikus levegő-utánpótlást kell biztosítani. A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, ezért életet menthet, ha a fűtőeszköz egy-másfél méteres körzetében, fejmagasságban működik egy szén-monoxid érzékelő. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb