Szegedi Arcok

Napi büszkeség: az SZTE SZAOK oktatója, dr. Kovács Attila lett a Géniuszok Géniusza

Magabiztos győzelmet aratott dr. Kovács Attila, az SZTE SZAOK oktatója, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, azaz a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának reumatológusa a Géniuszok Géniusza televíziós vetélkedőben. A főorvos ellenfelének Hutnik Manónak egyetlen játszmát engedélyezett a döntőben. 

Egy ország megkedvelte dr. Kovács Attilát, aki egymás után aratta a győzelmeit a Géniusz, majd a Géniuszok Géniusza televíziós vetélkedőben is. A reumatológus főorvos elképesztő tudásával, felkészültségével, megnyerő modorával, humorával gyorsan belopta magát a nézők szívébe. Ő lett az ország első Géniusza, majd ugyanilyen magabiztossággal nyerte meg a Géniuszok Géniusza vetélkedőt is.

MÉLTÓ MÓDON JÁTSZOTT

Előbb a legjobb nyolc, majd a legjobb négy közé került, végül az elődöntőben is nyerni tudott. Következett a döntő, amelyet hétfőn este láthattak az ATV nézői. Dr. Kovács Attila kvízprofesszorhoz méltó módon játszott egy remek ellenféllel, a fiatal generáció feltörekvő tehetségével, Hutnik Manóval. A főorvos egyetlen játszmát engedett ellenfelének és ő lett a Géniuszok Géniusza, ezzel pedig 5 millió forint tulajdonosa – írja a Halasmédia.

Prof. Dr. Kovács Attila egyébként:

  • 1989-ben szerzett oklevelet az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon,
  • ezt követően 1994-ig az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinikán dolgozott,
  • majd 1995-től egészen 1999-ig PhD hallgatóként a szegedi Vérellátó Központ munkáját segítette,
  • ezt követően 2001-ig ismét az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika munkatársa volt,
  • 2002 és 2006 között az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Reumatológiai Tanszékén oktatott és oktat mind a mai napig az SZTE SZAKK Belgyógyászati illetve Reumatológiai és Immunológiai Klinika felkérésére, negyed és ötöd éves hallgatóknak,
  • magyar és angol nyelvű előadásokat tart, gerincbetegségek, köszvény valamint autoimmun betegségek témakörben,
  • idősebbik fia ugyancsak orvosnak tanul a Szegedi Tudományegyetem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb