Szegedi Arcok

Aranyszívű streamerek, ha összefognak: 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze a szegedi Gyermekklinika kis betegeinek

Ismét bebizonyosodott, hogy Szegeden élnek a legjobb emberek: három évvel ezelőtt ugyanis egy kis streamer közösség gondolt egyet és csatornájukat, ismeretségüket arra használták fel, hogy ilyenkor karácsonykor minél több adományt gyűjtsenek a szegedi rászoruló gyermekek számára. Idén, pont a mai napon a szegedi Gyermekklinika kis betegeit lepik meg, akik számára elképesztően nagy összeget, 3,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük. A kezdeményezést egy szegedi streamer, Nagy Ervin indította útjára, most ő mesélte el nekünk, hogyan is született meg a jótékonysági akció ötlete.

A COVID HOZOTT NAGY VÁLTOZÁST ERVIN ÉLETÉBE

Mint sokak számára, Nagy Ervin életében is a Covid hozott egy óriási változást. Abban az időszakban kezdett el streamelni, vagyis gamer közvetítésekkel foglalkozni, melyek azóta is a Youtube-ra és főként a Twitch-re élő adások formájában kerülnek ki. Már rögtön a kezdetekor nagy népszerűségre tett szert, hiszen tapasztalatai alapján ezek a közvetítések sokaknak jelentették a kiszakadást a szürke hétköznapokból, egy olyan feltöltődési lehetőséget, amire főként a világjárvány idején nagyon nagy szüksége volt az embereknek.

ELSŐKÉNT A BÁTOR TÁBOR SZÁMÁRA GYŰJTÖTTEK

Ervin ezt látva gondolt egy nagyot: ha a puszta közvetítésekkel ennyi embernek tud segíteni, miért ne emelné ezt egy magasabb szintre, s nyújtanának fizikai segítséget a rászorulóknak. Mint elmesélte, az első gyűjtést egyik nézője kezdeményezésére indította útjára, aki a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekek jólétével foglalkozó Bátor Tábor önkéntese volt. Ervintől és feleségétől sem állt messze a jótékonykodás, már többször adományoztak ruhákat, ételt Szegeden, amire a rászorulóknak szükségük volt, így amikor felvetődött a Bátor Tábor részére a gyűjtés ötlete, Ervin bevonta az online közösségét is a jótékonysági akcióba.

PÁR NAP ALATT EGYMILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

A kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy pár nap alatt egymillió forint össze is gyűlt a Bátor Tábor kis védencei részére. “Fontos kiemelni, hogy ezek a jószándékú emberek adományai. Én a felületet adom hozzá, a szórakozást. Amikor láttam, hogy ennek bizony van jövője, s nagyon-nagyon szükséges a támogatás, akkor jöttem rá, hogy ezt minden évben szeretném átélni, mert rettenetesen jó érzés volt adni” – árulta el Ervin.

EZUTÁN A GYERMEKSZÍV ALAPÍTVÁNY KIS BETEGEINEK OKOZTAK ÖRÖMET

Mint mesélte, ekkor felkeresett egy másik alapítványt is, a szívbeteg gyermekekért tevékenykedő Gyermekszív Alapítványt. “Ez volt az a pont, mely teljesen megváltoztatta, átformálta ezt az egészet, ugyanis az egyik barátom révén a jótékonysági akció mellé állt a Tesco is” – mesélte el Ervin, ahogy azt is, ezúttal már közel kétmillió forintot sikerült összegyűjteniük, ahogy az áruházlánc hozzájárulásának köszönhetően sok-sok édesség és játék is befutott mind-mind az alapítvány kis védenceinek. Sőt, a kezdeményezés másik támogatója, az iPon Magyarország jóvoltából hét laptoppal is gyarapodhatott a Gyermekszív Alapítvány.

IDÉN A GYERMEKKLINIKA KIS BETEGEIT LEPTÉK MEG

Természetesen Ervin és a stream közösség idén is belevágott nagyszabású adománygyűjtő akciójába, mely során ezúttal a szegedi Gyermekklinika kis betegeinek arcára szeretnének mosolyt csalni. A jó cél érdekében pedig nemcsak az áruházlánc állt ismét Ervin és a gyűjtés mögé, hanem más, nagy látogatottságú, sok követővel rendelkező streamerek is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe. Az összefogásnak köszönhetően pedig elképesztő mennyiségű adomány jött össze: körülbelül egy hét alatt a beérkezett támogatás meghaladta már a 3,5 millió forintot, melynek ünnepélyes átadására december 20-án, szerdán, kerülhetett sor a szegedi Gyermekklinikán.

JÓNAK LENNI NAGYON JÓ

“Mi csak remélni tudjuk, hogy hozzá tudunk járulni valami olyan maradandóhoz, amivel hagyományt teremthetünk” – mondta el Ervin. Hozzátette, úgy érzi, “ha ez a dolog holnap véget érne, akkor is csak hálával gondolok rá, hogy a részese lehettem”. Mint elárulta, a stúdiójában felállított egy nagy fenyőt, ami a Csodák Fája nevet kapta. Erre a fára mindenkinek, aki adományozott egy díszgömbre ráírva felkerült a neve. Ervin elmondása alapján már roskadozik a fa a sok-sok adományozót megtestesítő díszgömbtől. Ezeket pedig a jótevők akár meg is kaphatják, hazavihetik saját karácsonyfájukra, hogy soha ne felejtsék el, mennyire jó jónak lenni.

Fotók: LUMOS Fotóstúdió

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb