Szegedi Arcok

Ezentúl Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert néz le ránk a szegedi 17 emeletes toronyházról

Az utolsó simításokat végzik a Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert arcképét ábrázó műn – írtuk meg délelőtt, majd délután Mihálik Edvin a közösségi oldalán jelentette be, hogy elkészült az óriási festmény. “Szeged város tisztelete és hálája jeléül felfestette az újszegedi 17 emeletes toronyház falára két Nobel-díjas díszpolgára Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert arcmását” – emelte ki a képviselő.

Mihálik Edvin azt is hozzátette, hogy az az épület Szeged legmagasabb lakóháza, az IKV előkészítette a 64 méteres toronyház oldalán azt a 600 négyzetméternyi felületet, ahová 8 művész, 25 szín felhasználásával 164 liter festékből megvalósította Fuchs Erik muralista grafikus alkotását.

NEM CSAK A FESTMÉNNYEL BŐVÜLT A 17 EMELETES TORONYHÁZ

“A Székely sori Szeged múzsája után az önkormányzat ismét a Színes Város Csoportot bízta meg, hogy megvalósíthassuk ezt a monumentális felfestményt. Az önkormányzati épületben nem ez az egyetlen újdonság. Az elmúlt években az önkormányzat rákapcsoltatta a bérházat a geotermikus fűtési rendszerre, felújíttatta az elektromos hálózatát, korszerűsítették a lifteket, kifestették a folyosókat és a lépcsőházat. A ház aljában működő körzeti megbízotti helyiségeket is rendbe tetette a város. Ebben az épületben is kaptak lakást a legutóbbi szociális bérlakáspályázat nyertesei, akik karácsonyra akár el is foglalhatják új otthonaikat” – hangsúlyozta posztjában.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb