Szegedi Arcok

Elkészült Szent-Györgyi Albert és Karikó Katalin arcképe a 17 emeletes toronyházon (frissítve)

Októberben, Karikó Katalin látogatásakor jelentette be Botka László, hogy városunk díszpolgára, aki idén kapta meg a Nobel-díjat óriási falfestményt kap Szent-Györgyi Alberttel együtt Szegeden. Azóta a munka elkezdődött és már lassan véget is ér, hiszen elkezdték bontani az állványzatot a 17 emeletes toronyház oldalánál.

“Én úgy gondolom, hogy Karikó Katalin kitartása és embersége erőt adott nagyon sok olyan szegedinek, aki nem a tudomány világában dolgozik, és azt is szeretném bejelenteni, hogy pár perccel ezelőtt engedélyt kaptam a professzor asszonytól, hogy elmondjam, hogy önkormányzatunk azt tervezi, hogy a város legmagasabb épületére, az újszegedi 17 emeletes toronyházra felfesti Szent-Györgyi Albert és Karikó Katalin arcképét, ezzel is tisztelgünk tudósaink előtt” – hangsúlyozta akkor Botka László.

AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOK

Hideg idő ide vagy oda, keményen dolgoztak a szegedi 17 emeletes toronyházon az alkotók, akik Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert Nobel-díjasaink arcképét festették fel Szegeden. Ma reggel került fel egy kép a Minden, ami Szeged! nevű Facebook csoportba, mely szerint már bontják az állványzatot a helyszínen. A terv is az volt, hogy év végére elkészül az alkotás és nagyon úgy fest, hogy tényleg kész lesz. A munkálatokat a Színes Város csapata végzi, csakúgy, mint a Székely sori panelháznál. Így néz ki jelenleg:

Fotó: Novák Péter/Minden, ami Szeged FB.

FRISSÍTVE: LEBONTOTTÁK AZ ÁLLVÁNYOKAT

Csütörtökön délután jelentette be Mihálik Edvin, hogy tényleg elkészült a mű. Mint kiemelte, Szeged város tisztelete és hálája jeléül felfestette az újszegedi 17 emeletes toronyház falára két Nobel-díjas díszpolgára Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert arcmását! Ez az épület Szeged legmagasabb lakóháza, az IKV előkészítette a 64 méteres toronyház oldalán azt a 600 négyzetméternyi felületet, ahová 8 művész, 25 szín felhasználásával 164 liter festékből megvalósította Fuchs Erik muralista grafikus alkotását.

A Székely sori festményről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb