Smart Szeged

Új multifunkciós sportpálya és játszóeszközök – felújítanák a Szabadság teret Szegeden

Szerdán délután 5 órakor találkoztak az alsóvárosiak a Földváry utca 3. alatti Zöld Teraszban, ahol a Szabadság téri sportpálya fejlesztésével kapcsolatos terveket mutatta be Kovács Tamás, alpolgármester. Mint kiderült, a jövőre induló fejlesztésben:

  • megújulna a salakpálya,
  • modern rekortán futókört alakítanánk ki, világítással,
  • új játszóeszközökkel bővülne a játszótér,
  • új multifunkciós sportpályával maga a tér, ahol lehet majd kosarazni, teniszezni, kézilabdázni, streetballozni, lábtengózni, tollasozni vagy focizni.

A tervek szerint mindezt egész évben zavartalanul és ingyenesen. Mint megtudtuk, az önkormányzat tervei szerint saját forrásból biztosítanák a Szabadság tér felújítását, és két terv is született, mind a kettőben szerepel a multifunkcionális rekortán futópálya, de zöldterületekből sem lenne hiány.

A két terv között nem sok különbség van, csak a többfunkciós szabadidős rekortán pálya elhelyezése: az egyik terv szerint a focipálya mellett lenne, a másik szerint annak rövidebb oldalán. A találkozón többen a pálya borítása ellen szólaltak fel, mely szerint a füves terület alkalmasabb lenne, míg az alpolgármester szerint a rekortán borítás biztonságosabb a gyerekekre nézve.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb