Mindenmás

Napi pakk: változékony időjárásra számíthatunk Szegeden, ma van a téli napforduló, vagyis kezdődik a csillagászati tél

Változékony időjárást hoz a péntek Szegedre, a napsütés mellett eső is várható városunkban. Ma van a téli napforduló, vagyis kezdődik a csillagászati tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a napforduló 4 óra 27 perckor történt meg. Ezzel együtt indul az ünnepi menetrend a buszoknál és a vonatoknál, a közlekedési társaságok tájékoztatása alapján egészen január 2-ig számíthatunk változásokra. Mutatjuk, mit tartogat a péntek, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Zénó, Anikó, Nina és Xavéria nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a téli napforduló.
  • 61 éve született Ralph Fiennes angol színész (Schindler listája, Az angol beteg, A napfény íze).
  • 17 éve halt meg Lázár Ervin, író, újságíró (A négyszögletű kerek erdő).
  • 9 éve halt meg Joe Cocker, Grammy-díjas angol blues- és rockénekes. (You Can Leave Your Hat On, With A Little Help From My Friends).

NAPOS ÉS ESŐS IDŐSZAKOK VÁLTAKOZNAK MA IDŐJÁRÁSUNKBAN SZEGEDEN

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen készülhetünk záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. Erős, több helyen viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 8 és 9 fok között fog alakulni Szegeden.

MÁTÓL VÁLTOZIK A BUSZOK ÉS VONATOK KÖZLEKEDÉSI RENDJE

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak – közölte a Mávinform szerdán. A közlemény szerint december 22-től január 2-ig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb