Mindenmás

Elismerésben részesültek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök, öt Csongrád-Csanád vármegyei díjazott is van

Dicsérettel és jutalommal ismerte el az OPSZ elnöke az idei évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó kelet-magyarországi és budapesti polgárőrök munkáját még december 21-én, a Demjénben megrendezett ünnepségen – közölte az Országos Polgárőr Szövetség.

Dr. Túrós András, a vármegyei elnökök javaslatára ötvenhárom polgárőrt részesített elismerésben. Köztük öt darab Csongrád-Csanád vármegyei is szerepel:

  • Lázár Jánost, a Dóci Polgárőr Egyesület elnökét,
  • Bereczki Lajost, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnökét;
  • Oláh Sándort, a Marosmenti Polgárőr Egyesület tagját;
  • Dékány Pétert, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnökét;
  • Faragó Jánost, a Szentes Polgárőr Egyesület elnökét.

A POLGÁRŐRSÉG OLYAN KIHÍVÁSOKKAL NÉZETT SZEMBE AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, AMIKRE NEM VOLT FELKÉSZÜLVE

Köszöntőjében a házigazda Heves vármegyei szövetség elnöke, Völgyi Ferenc emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség az elmúlt években olyan kihívásokkal nézett szembe, amelyekre nem volt felkészülve. A vármegyei elnök példaként említette a koronavírus-járványt és a migrációs nyomás miatti határszolgálatokat. „A polgárőrség az utóbbi években sikeresen vizsgázott és a szövetség eljutott egy olyan szintre, amit bátran lehet csúcsnak nevezni, de ezzel járnak kötelezettségek is, hiszen az elért eredményeket meg is kell tartani „– fogalmazott Völgyi Ferenc. Hozzátette, meggyőződése, hogy a polgárőrök, akik önkéntesen végzik a munkájukat a jövőben is teljesíteni tudják a partnereik elvárásait és továbbra is önzetlenül folytatják a vállalt feladataikat. „Azt szoktam mondani, hogy a polgárőr tevékenység egy abszolút önkéntes és ellenszolgáltatás nélkül végzett tevékenység mindaddig, amíg el nem vállaljuk, onnantól kezdve bizonyos kötelezettségek is terhelnek bennünket és ezeknek remélem, a következő időszakban, az új kihívások ellenére is megfelelünk majd – zárta köszöntőjét Völgyi Ferenc, aki mindenkinek boldog ünnepeket és a jövő évre sok erőt kívánt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb