Közélet

Rosszullét, szén-monoxid-mérgezés és balesetek – több mint 10 ezer hívást kaptak a mentők idén karácsonykor

Több mint 10 ezer hívást kaptak a mentők idén karácsonykor – közölte szerdán a Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Azt írták, szokatlanul sok helyre hívták a mentőket idén karácsonykor, a rengeteg rosszullét mellett számos szén-monoxid-mérgezés, tűzeset és közlekedési baleset helyszínére is riasztást kaptak, továbbá szülések és újraélesztések is előfordultak az eseteik között.

Mint kiderült, a napi 3500 mentőfeladat mintegy 15 százalékkal több volt az ünnepnapokon megszokottnál, és folyamatos munkát jelentett az egy időben szolgálatban levő, mintegy 1300 mentősnek országszerte. Ugyancsak magas hívásszám jelentkezett az Országos Mentőszolgálat által működtetett egységes alapellátási ügyeleti rendszerben, ahol a három nap alatt az orvosok és mentőtisztek, a tizenhét csatlakozott vármegyében 12 ezer beteget részesítettek ügyeleti ellátásban – olvasható a közleményben.

Sajnos Szegedre is jutott az intézkedésből, szén-monoxid-mérgezés miatt vittek kórházba több személyt is kedden:

A mentők mellett a tűzoltók sem unatkoztak:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb