Sport

Máthé Dominik: “a Kielce mellett a Szeged és a Wisla Plock volt a lehetőségek között, a döntés pedig nem volt könnyű”

Máthé Dominik válogatott jobbátlövő szerint a lengyel Industria Kielce kézilabdacsapatánál mindig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás, valamint minden megnyerhető trófea elhódítása a cél, ezért is döntött úgy, hogy elfogadja a klub ajánlatát és a nyártól ott folytatja pályafutását.

A 24 éves játékos az M4 Sportnak csütörtökön elmondta, sokat jelentett neki az is, hogy Talant Dujshebaev vezetőedző többször is beszélt vele és biztosította arról, hogy számít a játékára. Máthé Dominikről novemberben derült ki, hogy távozik a párizsi klubtól, ahová tavaly nyáron igazolt. Az elmúlt két idényben BL-döntős Kielce múlt pénteken jelentette be, hogy az átlövő 2027-ig tartó szerződést írt alá a klubbal.

SZEGED IS A LEHETŐSÉGEK KÖZÖTT VOLT

“Kerestek Veszprémből is, de az nem volt annyira komoly, mint az a három, amelyek közül döntenem kellett. A Kielce mellett a Szeged és a Wisla Plock volt a lehetőségek között, a döntés pedig nem volt könnyű, de az említett okok miatt végül a lengyel csapatot választottam” – nyilatkozta Máthé, aki szerint jelenlegi klubjánál, a Paris Saint-Germainnél a hosszú sérülése is közrejátszhatott abban, hogy nem akartak vele szerződést hosszabbítani.

A KIELCÉBEN A VEZETŐEDZŐ FIÁVAL KELL POSZTJÁN A CSAPATBA KERÜLÉSÉRT MEGKÜZDENIE

Máthé Dominik azt is elmondta, mivel világsztárokkal játszhatott együtt, nemcsak személyiségében, hanem a játékában is sokat fejlődött Franciaországban. “Érettebb játékos lettem, most már több olyan szituáció van, amelyben megfontoltabb vagyok és átgondolom, hogy lőnöm, vagy passzolnom kell-e” – fogalmazott a jobbátlövő, akinek Kielcében a vezetőedző fiával, Alex Dujshebaevvel kell majd ezen a poszton megküzdenie a csapatba kerülésért.

MONTENEGRÓ ELLENI MÉRKŐZÉS KULCSFONTOSSÁGÚ LESZ A JANUÁRI EB-N

Máthé úgy fogalmazott, soha nincs kizárva, hogy visszatér Magyarországra, egyelőre azonban külföldön akart maradni. A sérülése miatt a világbajnokságot kihagyó játékos a január 10-én kezdődő Európa-bajnokságról beszélve kiemelte, a válogatott első, Montenegró elleni mérkőzése kulcsfontosságú lesz, azt mindenképpen meg kell nyerniük. “Úgy érzem, hogy az elmúlt pár év legerősebb magyar kerete lesz ott az Eb-n, ha pedig a védekezésünk összeáll és jó kapusteljesítményekkel párosul, akkor bámelyik ellenféllel fel tudjuk venni a harcot. Vannak fiatal játékosaink, akiket segíteni kell, nekik nagy szükségük lesz a bizalomra. Ha Montenegrót le tudjuk győzni, akkor utána remélhetőleg a szerbekkel játszunk majd egy ki-ki meccset” – jelentette ki. A magyarok a montenegróiak és a szerbek mellett az izlandiakkal találkoznak még a németországi kontinenstorna csoportkörében.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb