Közélet

Figyeljünk oda egymásra, és magunkra: megerősített szolgálattal készül a szilveszterre az Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma jelentősen megnő, különösen a fővárosban és a nagyvárosokban, mint Szeged – közölték a közösségi oldalukon, ahol arra is felhívták a figyelmet, hogy figyeljünk oda jobban egymásra, hiszen 10-20 perc alatt kihűlhet az ember, de a pirotechnikai eszközök is veszélyt jelenthetnek.

Mint kiemelték, a meteorológiai előrejelzések szerint szilveszter éjszakáján sok helyen alacsony hőmérséklet várható, egy utcán fekvő ember pedig akár 10-20 perc alatt is veszélyesen lehűlhet. A közhiedelemmel ellentétben az alkohol nem ellensúlyozza az alacsony hőmérséklet okozta veszélyeket, sőt, akár megbéníthatja a szervezet hőszabályozását, ami még gyorsabb kihűléshez vezethet.

ÉLETRE SZÓLÓ SÉRÜLÉSEK

Szilveszterkor a pirotechnikai eszközök is baleseteket okozhatnak, a legnagyobb veszélyt a házilag barkácsolt, illetve az illegálisan beszerzett, nagy hatóerejű petárdák és egyéb eszközök jelentik, ezek használatától mindenki tartózkodjék – tették hozzá. A mentők egyébként minden szilveszterkor találkoznak olyan pirotechnikai eszköz által okozott balesettel, amik életre szóló sérülést okoznak.

TILOS PETÁRDÁZNI

Mint megírtuk, már lehet pirotechnikai eszközöket vásárolni Szegeden is, ám petárdázni az idei évben is szigorúan tilos lesz. Tűzijátékozni is csak december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között bírunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb