Mindenmás

Nem ért célba a csempészett cigi: az M5-ös és az M43-as autópályán is razziáztak a NAV-osok (videóval)

Az elmúlt napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei két, csempészcigarettával bélelt furgont füleltek le az M5-ös és az M43-as autópályákon. Mind a két esetben Bulgáriából érkező kamionost füleltek le.

A pénzügyőrök először az M5-ös autópályán egy Bulgáriából érkező járművet ellenőriztek. A sofőr arról nyilatkozott, hogy Németországba tart, és nem visz magával jövedéki terméket. A járőrök a furgon átvizsgálásakor, a jármű alján lévő pótkerékben 190 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak – tudtuk meg közleményükből.

AZ M43-ASON IS CSEMPÉSZEKET FOGTAK

Néhány órával később a NAV munkatársai az M43-as autópályáról kísértek le egy járművet ellenőrzésre. A járőröknek gyanús volt, hogy a teherautó lengyel-, a pótkocsi bolgár rendszámú, ezért a jármű tételes átvizsgálása mellett döntöttek. A négy bolgár utas azt állította, hogy Bulgáriából ismerősöknek vitték volna a csomagokat Németországba, de jövedéki terméket nem szállítanak. Azonban a pénzügyőrök az ülések alá rejtett dohányterméket megtalálták, és a rakodótérben elhelyezett csomagokból, sőt, még egy puffból is, összesen 590 doboz különféle bolgár zárjegyes cigaretta, illetve 10 liter zárjegy nélküli szeszesital került elő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb